5c4f744752414747362bd618-1536-1152
PULS GRADA · destinacija

Hotel „Belora” u švedskom gradu Geteborgu ima jednu zanimljivu opciju za sve ljude koji su u poseti. Naime, u njemu postoji jedna soba u kojoj se može besplatno prespavati, ali samo ako se odreknete društvenih mreža.

Po statistici, broj korisnika društvenih mreža dostigao je nešto više od tri milijarde na svetskom nivou, što je povećanje od 13 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ovaj hotel u Geteborgu je zato odlučio da ljude nagradi ako odustanu od njih tokom svog boravka. Cilj je da se gosti potpuno opuste, provedu kvalitetno vreme sa porodicom ili prijateljima i uživaju u svojoj okolini, umesto da bulje u ekrane.

Što više budu koristili društvene mreže, račun za sobu će biti sve veći, a oni koji se odreknu telefona na neko vreme, neće platiti ništa. Soba u kojoj je ovo moguće ima posebnu pametnu lampu, na koju se telefoni mogu povezati putem bežičnog interneta. Ona ima senzore koji mere koliko se koristi koja društvena mreža na telefonima. Za preporučenih 30 minuta i manje, lampa će svetleti belom bojom, a kada se prekorači granica pune cene sobe, boja će se promeniti u crvenu.

Ovo je svakako zanimljiv način da se isproba izolacija od svega onoga u čemu preterujemo skoro svakodnevno na telefonima. Da li će se svest ljudi o tome ikako promeniti, ostaje da vidimo. U međuvremenu vas pitamo, da li biste se vi odrekli telefona za besplatno prenoćište u Švedskoj?

sicily-1814598_1280 Sada možete kupiti kuću u Italiji za samo jedan evro! BeFunky-collage (9) Top 7 svetskih gradova koje vredi posetiti ove godine naslovna Gde po horoskopu treba da putujete ove godine naslovna Ova mesta vredi obići u 2019. · · · · ·