vlcsnap-2018-05-17-12h09m28s77
PULS GRADA · sport&rekreacija

Ako ste mislili da su MMA borbe najbrutalniji sport na svetu, razmislite ponovo. U Rusiji se od nedavno održavaju takmičenja u kojima se protivnici naizmenično šamaraju iz sve snage dok god se jedan od njih ne preda. Doduše teško je ovu aktivnost nazvati sportom budući da se od učesnika jedino traži da budu dovoljno hrabri (a bogami i ludi) da trpe batine.

Poslednje takmičenje u šamaranju se održalo u aprilu ove godinu u okviru sajma Sarychev Power Expo, koji ima za cilj promociju bodibildinga, sportova u kojima snaga igra veliku ulogu, borilačkih veština i patriotizma.

Kao pobednik je izašao momak po imenu Jurij Kuzmin. On je proglašen „kraljem šamaranja“, a za svoju izdržljivost i snagu je nagrađen sa svega 370 dolara. Ovaj sport očigledno mora da stekne još poklonika da bi došlo do većih nagradnih fondova.

Kao što ste mogli da vidite u videu iznad, radi se o prilično brutalnoj disciplini. S jedne strane nas plaši popularizovanje sporta koji vrlo lako može da dovede do ozbiljnih povreda. Međutim, s druge strane, ohrabruje nas činjenica da je sve prošlo bez incidenata i u duhu fer pleja.

Ako neki ljudi već vole da se biju, a nemaju talenat za zahtevnije sportove kao što je boks, možda je bolje da učestvuju na ovakvim manifestacijama sa sličnim pojedincima nego da svoju agresiju ispoljavaju među običnim svetom na ulicama grada.

vezbanje Redovno vežbanje smanjuje mogućnost razvijanja depresije photo-1517498559795-28a423c31125 Otkriveno je najbolje vreme za vežbanje Boomerang Stories_city magazin 2 City letnja preporuka #51: Bumeranzi brenda Boomerang Stories concho naslovna Concho Sewing – oprema za avanturistički život · · ·