robson-jerome_2393995k
KULTURA · muzika

Davno pre nego što se latio mača kao Bron u seriji „Game of Thrones“, engleski glumac Džerom Flin je bio deo pop dua Robson i Džerom koji je sredinom ’90-ih zahvaljujući svojim hitovima bio čak tri puta na čelu britanske liste najpopularnijih singlova. Osim toga, grupa je za par godina postojanja prodala neverovatnih 12 miliona nosača zvuka!

Nije nam baš jasno kako se priča o ovoj grupi nije proširila na ceo evropski kontinent dok smo odrastali, ali je očigledno u pitanju izrazito britanski fenomen ili jednostavno nismo dovoljno obraćali pažnju.

Dvojac glumaca koji su činili Džerom Flin i Robson Grin su tokom devedesetih bili zvezde serije Soldier, Soldier. U jednoj njenoj sceni oni su izveli stari hit Unchained Melody, što je nateralo ljude širom zemlje da potraže ovaj singl u radnjama. Sajmon Kauel, poznati engleski muzički producent, je namirisao šansu za profit pa je pozvao glumce da oforme grupu i izdaju album za njegovu diskografsku kuću.

Oni nisu baš bili puni entuzijazma za njegov predlog, ali su na kraju ipak prihvatili ponudu. Usledili su albumi obrada koji su 1995. i 1996. apsolutno dominirali britanskom muzičkom scenom.

Džerom i Robson pak nisu sebe videli u pop vodama pa su odbili Kauelovu ponudu od 3 miliona funti da snime još jedan album i vratili su se glumi. Prvog od njih danas gledamo u američkoj hit-seriji Game of Thrones, dok je njegov kolega iz grupe zavšio na televiziji na ostrvu kao glumac i voditelj različitih programa.

56691459_658543684568638_99848231466303488_n Reggae festival Natural Mystic u Gornjem Milanovcu MARDUK-u-Beogradu Hevi metal grupa Marduk ponovo nastupa u Srbiji Arsen-sc_Sve bilo je muzika Koncert posvećen Arsenu Dediću 30. maja u Sava centru BeFunky-collage Multimedia Music: Aprilski muzički noviteti · · ·