image44
KULTURA · film/TV

Većina smatra da 2017. nije bila godina u kojoj smo gledali filmove za pamćenje, ali i pored toga što nismo videli ostvarenja koja su nas oduševila, barem smo mogli da uživamo u kvalitetnoj glumi.

Režiser kreira i oblikuje film, i najzaslužniji je za ono što vidimo na platnu, ali sa druge strane, glumci su ti koji njegove zamisli sprovode u delo. Kvalitetan film podrazumeva da svi koji učestvuju u njegovom stvaranju budu na visini zadatka, ali često ne bude baš tako. Međutim, bez obzira na to kakav je film, na određene uloge koje su glumci neverovatno izneli, ne možemo da ostanemo imuni. Kvalitet glume, kao i u svakom drugom poslu, zavisi od uloženog truda glumca. Pogledajte listu najboljih glavnih i sporednih uloga koje su obeležile 2017. godinu.

Meril Strip

Čvrsta odlučnost i lukavi humor, Meril Strip je ugradila u lik Ketrin Grejam, koja radi kao direktorka u Vašington postu. U ovoj ulozi, koja joj je savršeno legla, pokušava da se izbori za svoje mesto u muškom svetu. Inače, Ketrin Grejem je dve decenije bila na čelu Vašington posta, dobitnik je Pulicerove nagrade i prva je objavila detalje Votergejt afere, koja je potresla ameriku i dovela do toga da američki predsednik podnese ostavku. Meril Strip na elegantan i damski način prikazuje život jedne žene koja je dokazala da je hrabrija od mnogih muškaraca.

Bob Odernik

Iako su novinari često heroji u holivudskim filmovima, u stvarnom životu je u potpunosti drugačije. U seriji Stivena Spilberga The Post Odernik igra novinara Vašington posta, koji pokušava svim snagama da objavi podatke do kojih je došao, a tiču se Votergejt afere. U filmu mu pretnje dolaze sa svih strana, ali on ostaje dosledan da javnost upozna sa korupcijom američkog predsednika. Hrabrog novinara, sa glavom u torbi je izneo perfektno.

Milsent Simons 

U slatkoj seriji Wonderstruck, Milsent Simons igra dvanaestogodišnju Rouz, gluvu devojčicu koja živi u Hobokenu. Simonsova, koja je inače gluva, pročitala je roman Wonderstruck, a kasnije se prijavila na kasting, na kome je izabrana za glavnu ulogu u filmskoj adaptaciji njenog omiljenog romana. Kritičari su njen debi opisali kao očaravajuć. Gluva glumica, koja igra gluvu devojčicu nikog ne može da ostavi ravnodušnim.

Tifani Hadiš

Komičarka Tifani, u filmu Girls Trip, igra nestašnu Dinu, devojku sa kojom svi hoće da se provode. Njen osmeh je veseo, ali sa druge strane ume da bude veoma neprijatna. Tifani Hadiš u ovoj ulozi je na sjajan način prikazala devojku koju svi vole, koja je draga, a opet ume da bude izuzetno neprijatna.

Vilijam Defo

Defo u filmu The Florida Project, igra Bobija, dugogodišnjeg menadžera hotela koga izluđuju gosti. Tokom filma konstanto deluje zabrinuto, ali kada se nasmeje, imaćete utisak da vas je obasjalo sunce. Vilijam Defo, šta više reći…

Armi Hamer 

Armi Hamer u filmu Call Me by Your Name, igra Olivera koji odlazi u Italiju kako bi učestvovao u jednom istraživanju, međutim, on započinje vezu sa sedamnaestogodišnjim Eliom. Iako je stariji i iskusniji od Elia, zaljubljuje se i počinje da pati. Armi ovom ulogom na sjajan način prikazuje šarmantnog, opuštenog muškarca koji zbog zabranjene ljubavi menja svoje ponašanje.

Lori Mekalf

Biti majka, koja drži porodicu na okupu, često podrazumeva da vodite dosadan život posvećen svojim najbližima. To je posao Lori Mekalf u filmu Lady Bird, ona detaljno raspoređuje novac i uvek govori šta se sme, a šta ne. Iako je više pozorišna glumica, Lori je ovom ulogom oduševila kritičare.

Mom-and-Dad-movie-Selma-Blair-and-Nicolas-Cage Roditelji su se okrenuli protiv dece u horor komediji „Mom and Dad“ BABYLONBERLIN02 Dvojni serijski prikaz: „Babylon Berlin“ i „Dark“ darkest_hour_SBgr4 Filmski januar Kolovrat_ver2_71x101_cover Premijera ruskog epskog filma „Legenda o Kolovratu“ u Cineplexx-u · · ·