Ko će biti drugi po redu najbolji pekar Srbije
U VAZDUHU · promo

Nakon velikog uspeha prve „Pekarijade“, kompanija Lesaffre Srbija, uz podršku Unije pekara Srbije ove godine organizovaće drugo po redu nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara. Profesionalni pekari Srbije, na ovogodišnjoj „Pekarijadi“ svoje umeće pokazaće u četiri kategorije – u pravljenju tradicionalno obogaćenog hleba, najboljeg bureka sa sirom, obrednog hleba i dekorisanog slatkog kroasana, dok će se mladi pekari nadmetati u pripremi najukusnijih uskršnjih peciva. Prijave za najboljeg pekara Srbije su u toku i otvorene su do 20. septembra ove godine.

Nakon faze prijavljivanja uslediće predselekcija i odabir finalista. Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti preko veb sajta, putem SMS-a na broj 062/20-88-18, kao i e-mailom na: prijava@pekarijada.rs, ali i preko Facebook stranice Pekarijada i poštom, na adresu Milutina Milankovića 11b, 11070 Novi Beograd. Pobednici među profesionalnim pekarima biće nagrađeni novčanom nagradom u vrendosti od 800 eura, dok će najbolji mladi pekar dobiti mogućnost da se zaposli i svoj talenat razvija u jednoj od najbolji pekara u zemlji.

„Da se dobar glas daleko čuje, bilo nam je jasno posle neočekivanog uspeha koji smo postigli prvom Pekarijadom. Znamo da dobre prakse treba negovati, pa smo zato odlučili da jednu ovako nesvakidašnju manifestaciju nastavimo i pretvorimo u tradicuju koju ćemo sa velikom pažnjom negovati. Kroz ovakve projekte želimo da afirmišemo majstore dobrog hleba i peciva, ali i damo podsticaj mladim talentima da nam spremaju omiljena peciva koje većina od nas uvek rado konzumira“, rekla je Milena Obradović, marketing menadžer kompanije Lesaffre i član organizacionog komiteta Pekarijade.

U ovogodišnjoj Pekarijadi svaki kandidat, bilo da je profesionalni ili mladi pekar, kreiraće svoju recepturu za proizvod poštujući kriterijume koji se nalaze u opisu proizvoda, i istu tu recepturu doneće na takmičenje. Za sve kandidate organizator će pripremiti neophodne sirovine i alat za svaku kategoriju u kojoj se takmiče, a takmičar će moći da donese svoj pekarski alat koji je prethodno odobren od strane komisije. Svakom takmičaru biće dato četiri sata za pripremu proizvoda, dok će ocenjivanje kandidata vršiti članovi stručnog žirija putem bodovanja. Svi takmičari mogu se prijaviti samo za jednu od kategorija.

Više informacija o Pekarijadi, načinu prijavljivanja i uslovima konkursa možete naći na sajtu.

chipsy_infografika_1000x500 Chipsy kutak: Nasmejana strana studentskog života Izlozba nagradjenih radova studenata FLU Nagrada Telekoma Srbija za najbolji studentski rad odseka Novi mediji FLU cover 3u1 Nove kafe za vrele letnje dane: NESCAFÉ 3u1 Frappe i NESCAFÉ 3u1 kokos Matjaž Vodopivec, Generalni direktor Soko Štarka Smoki slavi 45. godina postojanja · · · ·