Publika na FILMSTREETu
KULTURA · film/TV

Letnji bioskop pod otvorenim nebom po osmi put postaje deo beogradske kulturne ponude, a tokom predstojećih meseci obradovaće desetine hiljada stanovnika i posetilaca našeg glavnog grada. Veliko otvaranje FILMSTREET letnjeg bioskopa zakazano je za subotu, 23. jun, u 20:30 časova u Studentskom parku, sada već tradicionalnoj lokaciji lansiranja ove manifestacije, koja je postala apsolutni sinonim leta u Beogradu.

Nova sezona počinje projekcijom rimejka legendarnog ostvarenja Ubistvo u Orijent Ekspresu, režisera Keneta Brane, koji je u ekranizaciji romana Agate Kristi okupio zvezde Penelope Kruz, Džoni Dep i Džudi Denč.

U predstojeća tri letnja meseca, na više od deset najlepših gradskih trgova, parkova i šetališta, posetioci kultnog letnjeg bioskopa biće u prilici da potpuno besplatno uživaju u 30 projekcija klasika svetske kinematografije i filmske umetnosti, ali i u tri predstave, sada već tradicionalnog teatra pod zvezdama. Studentski park, Kalemegdan, Tašmajdan, Savsko šetalište, Cvetni trg, Zemunski kej i ostale lokacije, u periodu od juna do septembra ugostiće popularna filmska ostvarenja poput Arga, Venčanja mog najboljeg druga, Jeseni u Njujorku ili Mulen Ruža.

Po uzoru na legendarne otvorene bioskope našeg glavnog grada tokom šezdesetih i sedamdesetih godina, ideja o Filmstreetu nastala je kao želja da se u Beogradu oživi kult gledanja filmova na otvorenom. Iz godine u godinu interesovanje publike je raslo, a tome u prilog govori i činjenica da je do sada više 150.000 posetilaca uživalo u preko 300 filmskih ostvarenja sa svih kontinenata i meridijana. Smenjivali su se holivudski klasici, evropska kinematografija, nemački i holandski flmovi, bolivudske senzacije daleke Indije, romantična frankofonija, kao i dobro poznati kadrovi jugoslovenske kinematografije.

Veliku zahvalnost za podršku projektu Filmstreet duguje svojim vernim partnerima – Sekretarijatu za kuluturu i Sekretarijatu za privredu grada Beograda Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Ministarstvu omladine i sporta, Opštini Stari grad, agencijama Red Communication i Webtise, Rajiceva Shopping centar, Film bank medija, kao i kompanijama Unilever, Belgrade Waterfront bez čije podrške Filmstreet ne bi postao jedna od najpopularnijih beogradskih manifestacija.

John_Waxxx_5 Francuska komedija „Coexister” od sutra u bioskopima 1 Stigao novi trejler za „Smrtonosne mašine“ merlin_138879237_8b6b57d6-7ce0-4953-bc31-275433450ccc-jumbo Novi film o Vivijan Vestvud je uzbudljiv baš kao i njena moda Africki posteri Bizarni afrički posteri poznatih filmova · ·