7--culturespaces-_-e--spiller-min-1024x684
KULTURA · art

Pariz je grad prepun inspiracije i umetnosti. A sada se na ogromnu listu muzeja i iskustava koja ne treba propustiti slobodno može dodati i novi muzej koji omogućava doživljaj umetničkih dela iznutra.

U 11. okrugu otvoren je muzej pod nazivom Atelier des Lumieres (Studio svetlosti). On je poseban po tome što posetiocima pruža drugačiju perspektivu gledanja umetničkih dela. Oni mogu da šetaju u ogromnim verzijama poznatih slika i posmatraju svaki zamah četkicom izbliza.

Na prostoru od 3.300 kvadratnih metara postoji 120 video projektora koji sliku bacaju na podove, zidove i plafone prostorija. Za posetu je osmišljena i posebna muzička podloga, koja je sasvim u duhu prikazanih umetničkih dela. Prva izložba, otvorena do decembra 2018, obuhvata dela bečkih umetnika Gustava Klimta i Fridensrajta Hundertvasera.

Svako umetničko delo projektovano je u visini od 10 metara, a ovaj spektakl traje oko 30 minuta. Odluka da se napravi ovakav muzej i izložba doneta je kako bi se dokazalo da uvek postoje novi načini da se spozna umetnost i cene dela velikih majstora.

Doživite umetnička dela iznutra u ParizuOtvori galeriju
page-cover Vrućina u galeriji: Istopljena remek-dela kao digitalna umetnost Vesna Pavlović izložba Izložba „Sites of Memory” Vesne Pavlović u galeriji Laufer Lopta 21, 100cm x 150 cm, 2018 _ Archival pigment print (Digigraphie by Epson) Otvaranje izložbe Miloša Tomića u galeriji New Moment dougasam_14659339_cover Plaže kao slikarska platna · ·