coverB
PULS GRADA · moda

Želite da vaš ljubimac bude urban i moderan baš kao i vi? I da uz ne samo lep dizajn ponese na sebi i kvalitetan, udoban odevni predmet… Ovaj san vama i vašim drugarima ostvaruju Dejana Štebih i Iva Dinulović, a iz njihovih odgovora na moja pitanja saznaćete više o njima i njihovom radu.

Kako, kada i zašto ste došli na ideju da se ovim bavite?

DŠ: Sve je počelo pre oko godinu dana, kada su u naše živote ušle dve posebne njuške. Ideja o osnivanju brenda nastala je spontano, ali i očekivano. Od onog trenutka kad smo shvatile da za svoje pse ne možemo da pronađemo ništa kvalitetno i pristojnog izgleda, da su pri tom veličine odgovarajuće, pa i cene, krenule smo same da šijemo. Ljudima oko nas to se dopalo, želeli su da šijemo i njima.., tako da smo zapravo došle na odluku, više nego na ideju.

Zašto baš naziv Ugi Blu i šta on zapravo znači?

ID: Naziv je proizašao iz imena naših tadašnjih ljubimaca, Dejanine devojčice kineskog ćubastog psa Ugi i mog malog italijanskog hrta Blua. Sa njima je zapravo rođena cela ideja o brendu.

Da li i sada imate pse? Ako da, koje su rase i kako se zovu?

ID: Ja sada imam ženkicu italijanskog hrta po imenu Džez, a Dejana dve devojčice kineskog ćubastog psa, Ugi i Lolu. Naš ženski tim će uskoro biti upotpunjen jos jednim članom, malom italijanskom hrticom po imenu Dea J.

Ko čini ekipu Ugi Blua, šta ste inače po profesiji?

DŠ: Članovi ekipe trenutno smo samo Iva i ja. Iva je po profesiji industrijski dizajner. Ja sam po profesiji likovni umetnik, ali živim od grafičkog dizajna i šivenja. Tako da smo zajedno pokrile dosta kreativnih polja, zato se odlično razumemo i ideje brzo postaju opipljive.

Gde nalazite ove sjajne četvoronožne manekenke i manekene za vaše fotografije?

DŠ: Okruženi smo divnim psima sa svih strana. Dovoljno je bilo skupiti drugare iz parkića, drugare drugara i komšije iz stana pored. Bio je problem suziti izbor. Svi su bili zaista sjajni i učinili su taj dan za pamćenje! Njihova energija i naši proizvodi, sve se fenomenalno uklopilo.

Da li su modni komadi samo za manje pse, ili se mogu skrojiti i za veće?

ID: Urban streetwear kolekcija dolazi u dosta različitih veličina i namenjena je kako manjim, tako i većim psima. Mesecima smo usavršavale krojeve kako bi odgovarali i velikim i malim rasama, pa tako i onima sa specifičnom građom, kao sto šu hrtovi ili buldozi.

Jesu li svi odevni komadi isključivo za kuce, ili može i neka maca da se provuče?

DŠ: Može i zeka! Mi se radujemo svakom ljubimcu, tako da ko god je raspoložen da obuče svog, koje god vrste bio, jedva čekamo!

A sada kada dolazi toplije vreme, šta psi mogu nositi a da im ne bude vruće?

ID: Cela kolekcija koja uključuje majice, rolke i dukseve izrađena je od prijatnih pamučnih materijala i namenjena je upravo predstojećem toplijem, ali i promenljivom prolećnom vremenu. Komade je takođe moguće kombinovati, pa tako dobiti i topliju varijantu za osetljive pse kao što su naši, kojima je prolećno vreme još uvek hladno za nošenje samo majice ili samo duksa.

Proleće je varljivo, da li imate kabanice za naše četvoronožne prijatelje?

DŠ: Kabanice, jaknice i kaputići, sve je u pripremi za jesenju i zimsku sezonu. Naša streetwear kolekcija sa sjajnim bojama, slavi proleće i rasteruje kišne oblake.

Gde pronalazite inspiraciju za vaš dizajn?

ID: Inspiraciju pronalazimo u našim ljubimcima, koji su mnogo više od toga. Svako ima svoj poseban karakter i temperament, inspirišu svako na svoj način, pa tako i nastaju modeli koje radimo ili boje koje biramo, u odnosu na njih.

Poznati u svetu, a i kod nas, često oblače svoje ljubimce u razne kreacije. Da li postoji neka poznata ličnost ili pas nekog poznatog koji vam je modni uzor?

DŠ: Uzor nam je svaka kul osoba sa stilom. Jednostavnost i klasika su nam najveće vodilje.

Šta će biti u trendu ovog proleća/leta, naravno za kuce?

ID: Sve od jarkih boja pa do neutralnih i pastelnih tonova, uklopljenih tako da odgovaraju malim četvoronožnim šmekerima kao i nežnim urbanim devojkama.

Da li je pas zaista čovekov najbolj prijatelj?

DŠ: Zaista je i više od toga.., najčistiji osećaj radosti i ljubavi!

cover2 5 zaboravljenih modnih linija poznatih muškaraca Saucony Jazz Low Pro Saucony – sinonim za kvalitetne i udobne patike H&M venčanice H&M: Pripremite se za kolekciju nesvakidašnjih venčanica cover Style File: Gwen Stefani