Megle_cover
PULS GRADA · gastro

Kefir, poznat kao napitak dugovečnosti, oduvek se percipira kao vrlo zdrav proizvod koji svojim korisnim kulturama doprinosi opštoj vitalnosti organizma .

Stanovnici Kavkaza su imali dobre razloge da kefir nazivaju „magičnim napitkom“. Pre svega, redovnom pijenju kefira su pripisivali svoje izuzetno dobro zdravlje i dug životni vek. Pored toga, moglo bi se reći da je sam proces pravljenja kefira u suštini magičan: granule kulture kefira su čudna mešavina mlečnih bakterija i kvasca uhvaćene u mreži proteina, masti i šećera, koja najviše liči na karfiol. Zanimljivo je da ovu čudnovatu prirodnu simbiozu niko do sada nije uspeo da veštački reprodukuje.

Kefir je već decenijama najkonzumiraniji mlečni proizvod u Rusiji, a proširio se po celoj istočnoj Evropi i mnogim drugim zemljama, zahvaljujući svom jedinstvenom ukusu, povoljnom uticaju na varenje, kao i izraženom antiinflamatornom delovanju. Blagotvorno dejstvo kefira su prepoznali i stručnjaci, povezujući njegovu konzumaciju sa smanjenim rizikom od kardiovaskularnih i malignih oboljenja, poboljšanom cirkulacijom i smanjenim holesterolom u krvi.

Danas pasterizovani kefir možemo da nađemo u redovnoj prodaji i da uživamo u njegovoj magiji bez potrebe da sami nabavljamo misteriozne granule, ubacujemo ih u mleko i čekamo da napitak fermentira – a najzastupljeniji na domaćem tržištu je kefir koji nam stiže iz kompanije Meggle.

Meggle nam donosi kefir vrhunskog kvaliteta, proizveden po tradicionalnoj recepturi od prirodnih sastojaka,  ali uz upotrebu savremene tehnologije. Rezultat je proizvod izuzetnog kvaliteta, čija popularnost ne prestaje da raste od 2012. godine, kada se pojavio na našem tržištu.

Meggle kefir je do nedavno postojao u dve varijante – za one koji ne beže od masnoće tu je kefir sa 2,8% mlečne mast, a za one koje posebno vode računa o svojoj figuri, Meggle je pripremio light verziju sa 0,5% mlečne masti.

Voćni ukusi

Zahvaljujući svom blagotvornom dejstvu i reskom ukusu, kefir poslednjih decenija zauzima vodeće mesto među najomiljenijim mlečnim proizvodima u celoj istočnoj Evropi. Izuzetno je cenjen u svetu zdrave hrane, bogat je brojnim korisnim probiotskim kulturama, a značajno doprinosi imunitetu, boljem opštem stanju organizma i vitalnosti.

Tri nova ukusa kefir jagoda, kefir marakuja-breskva i kefir mango-ananas-kokos predstavljaju voćno pojačanje porodice Meggle kefira koju su do sada činili kefir sa 2,8% mlečne masti, kefir light sa 0,5% mlečne masti i kremasti kefir.

cover U ovom japanskom restoranu možete upecati svoj budući obrok cover Omiljena hrana poznatih ličnosti Nar Stari budvanski recept za domaći sirup od nara Fat Mama FatMama u Jevremevoj25 · · ·