Bizarne Barbike
U VAZDUHU · pop trash

Da se odmah razumemo: barbike su same po sebi bizarne. One su glorifikovan i preuveličan prikaz najbanalnije koncepcije ženske lepote. Da je barbika stvarna osoba, bila bi krakati džin sa osmehom na kojem bi joj i Džoker pozavideo, a karaktera nalik izblaziranoj “stepfordskoj supruzi” sa tendencijom masovnog ubice.

Ipak, mi ih uprkos svemu na neki način volimo, ali u takve ne ubrajamo i one o kojima će ovde biti reči. Jer one su stvarno posebni slučajevi…

Barbi čarobnice

Ima ih naravno bezbroj. I dok na prvi pogled većina izgleda normalno i tipično, ima onih koje se posebno izdvajaju. Tako postoji zombi barbika, vampir, svemirska gospodarica galaksije, barbi jednorog ili meduza, a može vas progoniti i sam duh barbike obučen u belu haljinu i okovan lancima. Kostimi su uglavnom poprilično treš, i deluju kao sa takmičenja za najlepšeg travestita.

Vila barbikaOtvori galeriju

Istorijske barbi ličnosti

Barbika mora da ima neki edukativni karakter, ne može samo da bude lepa. Tako su se inteligentni ljudi dosetili da naprave i obuku lutke koje će ličiti na važne osobe iz svetske istorije. Otud ozloglašena i omrznuta Maria Antoaneta u svoj svojoj raskoši, zatim barabika u odelu i sa perikom američkog predsednika Džordža Vašingtona…

Maria Antoaneta barbikaOtvori galeriju

Reklamne barbike

To je taj savršeni spoj. S jedne strane blazirana lutka, a s druge neki od oličenja i simbola kapitalizma. Naravno da se može naći čirlidersica barbi, odevena u uniformu sa simbolom koka-kole. Zatim barbika koja radi u Mek Donaldsu, sa sve kasom, detetom kome služi heappy meal i Ronaldom Mek Donaldom koji se kezi u pozadini. A da se zasladite pred kraj, tu je i barbi kao Oreo keks, sa printom istog tog keksa na majici i torbom u njegovom obliku.

Kola barbiOtvori galeriju

Poznati parovi

Šta bi bila barbika bez kena (Kena)? Ona mora da ima svoju jaču polovinu. Ken je takođe lep i zgodan metroseksualac, sa kristalno belim osmehom i gustom kosom. Ali lepše je još i ako je ovaj par poznat! Ako ste dovoljno srećni možete imati princa Viljema i Kejt Midlton obučene kao sa kraljevskog venčanja, ili Elvisa i njegovu ženu Prisilu. Hajde sad, bez ironije, pa valjda i barbika zaslužuje srećan kraj.

Ken Viljem i barbi KejtOtvori galeriju

Trudnice barbike

Efektnije od bilo koje kontraceptivne pilule jesu ovakve lutke. Barbika je uvek vredna, radna i požrtvovana domaćica. A tek majka! Morate priznati da je degutantna ona kojoj se stomak otvara, i u čijoj se šupljini nalazi plastična skvrčena beba. Što je mnogo – mnogo je!

Trudna barbikaOtvori galeriju

Hičkokova barbika

Hičkok je jednom prilikom izjavio da se ne boji ničeg osim da mu sufle ne splasne u rerni dok ga peče. Možda bi se ipak uplašio i ove barbike inspirisane jednim od njegovih najpoznatijih filmova. Reč je o filmu Ptice, iz 1963. godine. Naime, barbika je inspirisana izgledom glumice Tipi Hedren, i njenim kostimom iz Šezdesetih. Ali tu su i nezaobilazne ptice koje je napadaju sa svih strana, a koje vi možete rasporediti kako vam odgovara, jer se dobijaju spakovane u kutiji zajedno s lutkom.

Leopard barbika

Nismo tačno sigurni kojoj ciljnoj grupi je namenjena ova barbika. Obučena u leopard odelo iz jednog dela, sa špicastim ušima i dugačkim repom. Klatara se na platformama, a sve deluje kao da se sprema na originalan performans u striptiz baru. Edukativno za devojčice, nema šta…

“Ma boli me uvo za sve” barbika

Lepa Brena je davno, dok je još bila sa Slatkim grehom, imala lutku napravljenu po svom liku. Sa prepoznatljivom, izrazito plavom kosom i u kariranom kompletiću, ova barbika je bila pravi hit. Možda je krijete u nekoj kutiji, još iz davnih dana kad ste je dobili od rođake na poklon. A ako ste nostalgični, uz malo sreće uspećete da je nađete na nekom od sajtova ili pijačnim tezgama. A kad je ugledate glasno zapevajte: “…Ja imam svoje sne, moj vokmen je pod jastukom…”

Sonny i Cher

Sonny je imao 27 godina, kada je upoznao šestnaestogodišnju Cherilyn Sarkisian LaPiere u jednom kafiću u Los Anđelesu, koja je pobegla od kuće. Navodno je mislio da je starija pa joj je ponudio da se preseli kod njega. Prvo su bili prijatelji, da bi na kraju postali ljubavnici i muzički partneri. 

Marvin Gaye i Janis Hunter

Gaye je imao 33 godine kada je snimio ultimativni soundtrack za vođenje ljubavi, album Let’s Get it On. U to vreme upoznao je kćerku bivše devojke svog producenta, koja je imala 16 godina sa kojom se oženio 1977. 

Jimmy Page i Lorri Madox

Nije ni čudo što članovi grupe Led Zeppelin odbijaju da napišu autobiografiju, jer sigurno neće da priznaju ni trećinu stvari koje su radili sedamdesetih. Između ostalog, gitarista Zeppelina, Jimmy Page je u svojoj hotelskoj sobi krio 14-ogodišnju grupi devojku Lorri Madox, kako niko ne bi saznao za njihovu vezu. 

Jerry Lee Lewis i Myra Gale Brown

Šta je mislio crni Jerry Lee Lewis kada je 1958. novinarima na britanskoj turneji predstavio svoju novu suprugu Myru, koja je tada imala 13 godina. Da stvari budu gore, Myra je dalja rođaka poznatog pijaniste, čiji prethodni brak se u tom trenutku još uvek nije okončao. 

Serge Gainsbourg i Charlotte Gainsbourg

Čuveni francuski kantautor snimio je sa svojom 12-ogodišnjom kćerkom pesmu sugestivnog naslova Lemon Incest. Eh, ti Francuzi, od njih se ovo i očekuje...

Bill Wyman i Mandy Smith

U svojoj autobiografiji Life, Keith Richards je kolegu iz Stonesa, basistu Billa Wymana opisao kao čoveka opsednutog seksom, koji nije birao  i samo mu je bio važan broj ljubavnica. Među njima izdvaja se 19-ogodišnja Mandy Smith, sa kojom se Wyman oženio kad je imao 52 godine, navodno pet godina nakon njihovog prvog susreta (da, da Mandy je tada imala 14 godina). Možda je dobio šta je zaslužio kada je Mandy prošla kroz verski preporod i odlučila da se posveti Bogu, a napusti svog muža. 

Steven Tyler i Julie Holcomb

Na listi bizarnih veza, visoko mesto zauzima frontmen grupe Aerosmith koji da bi mogao da živi sa šesnaestogodišnjom Julie Holcomb ubedio je njene roditelje da postane njen staratelj. Oni su smatrali i da to nije loša ideja, pa su Steven i Julie proveli naredni tri godine u vezi. Najskandaloznije veze u istoriji popularne muzike Maša i medved Maša i Medved: Podetinjite bez suvišnih objašnjenja Muzički festivali Deset pravila za preživljavanje na muzičkim festivalima Na koga se lože poznate ličnosti? Na koga se „lože“ poznate ličnosti? · ·