amywine.jpg
KULTURA · muzika

Jedna od najvećih svetskih pevačkih zvezda Amy Winehouse i američki hitmejker Moby održaće svoje koncerte 18. juna na prostoru parka Kalemegdan (Donji grad) u organizaciji „Avalon produkcije“. Ulaznice za verovatno najveći koncertni događaj u regionu biće u prodaji od ponedeljka 4. aprila po cenama od 3.300 dinara za Parter 2, 3.800 dinara za Parter 1 i 4.500 dinara za Fan Pit.

Jedna od najvećih svetskih pevačkih zvezda Amy Winehouse i američki hitmejker Moby održaće svoje koncerte 18. juna na prostoru parka Kalemegdan (Donji grad) u organizaciji „Avalon produkcije“. Ulaznice za verovatno najveći koncertni događaj u regionu biće u prodaji od ponedeljka 4. aprila po cenama od 3.300 dinara za Parter 2, 3.800 dinara za Parter 1 i 4.500 dinara za Fan Pit. Rana prodaja za svetski klub fanova Amy Winehouse počinje već od petka.

Imajući u vidu da ulaznica obezbeđuje dva velika koncerta iste večeri, kao i da se prosečne cene ulaznica za ovogodišnje koncerte Amy Winehouse kreću od 60 do 100 evra, u Beogradu se očekuje i veliki broj posetilaca iz regiona, ali i cele Evrope. Pored Srbije, koja je trenutno prva po redu na kalendaru turneje, popularna pevačica će ovog leta nastupiti još u Grčkoj, Španiji, Italiji i Švajcarskoj.
Poput odlično ocenjenih nastupa u Brazilu početkom ove godine, očekuje se da će Amy i pred beogradskim fanovima uživo izvesti i neke pesme sa novog albuma, naslednika čuvenog „Back to Black“, kojim je obezbedila status prve dame savremene scene i zaradila čak pet “Gremija”! „Novi album će biti vrlo sličan prethodnom. Biće puno pesama koje podsećaju na one koje su ranije mogle da se nađu u džuboksu“, najavila je Amy.
Tačan datum izlaska albuma još uvek nije poznat, ali pojedini londonski mediji tvrde da je već skoro završen, te da je moguće da će ga pre leta najaviti novi singl. Ovih dana je potvrđeno da će Amy gostovati na albumu legendarnog pevača Tonija Beneta gde će pored nje pevati i Lady Gaga, Michael Buble i Carrie Underwood. Dueti publiku očekuju i na novom albumu popularne Amy, koja je već zakazala snimanje u legendarnom studiju „Abbey Road“ sa Damienom Marlijem i reperom Nasom.
Koliko su britanski tabloidi bili opsednuti njenim burnim izlascima i tako doveli do apsurda jednu od najubedljivijih pevačica našeg vremena, toliko ih sad intrigira njen novi izgled ili na primer bavljenje baštovanstvom. Muzički magazin „NME“ nazvao je to „paklom za taboide“, koji su redom ove godine isticali da Amy deluje bolje nego ikad. Tako tabloid „Sun“ tvrdi da Amy „izgleda srećnije i zdravije nego ikad“, dok  je „Mirror“ opisuje kao „blistavu dok se vraća iz studija posle dugo očekivanog povratka pevanju“.

Moby je ponovo u centru svetske muzičke pažnje nakon nedavno objavljenog maksi singla sa tri nove pesme koje se pritom mogu potpuno besplatno preuzeti sa njegovog sajta Moby.com. U pitanju su pesme koje prethode njegovom desetom studijskom albumu „Destroyed“, najavljenom za 16. maj ove godine! Poput Amy Winehouse, i Moby je novi album snimio u studiju „Abbey Road“, a pratiće ga istoimena knjiga Mobijevih fotografija koje su nastale tokom intenzivnih turneja. Poput njihovog autora, i fotografije će imati ovogodišnju turneju po galerijama u Njujorku, Berlinu, Parizu, Rimu i drugim svetskim metropolama. Među 20 evropskih gradova u kojima će nastupiti ovog leta, Moby će čak dvaput podeliti scenu sa Amy Winehouse, prvo u Beogradu 18. a zatim i u Atini 22. juna. Mobiju će ovo biti drugi koncert u Beogradu, budući da je popularni muzičar nastupao u klubu „Industrija“ 1996. godine čega se vrlo živo prisetio u jednom od nedavnih intervjua ovdašnjim medijima. Iako je i tad bio globalno popularan, Moby ovog leta u Beograd dolazi sa preko 20 miliona prodatih albuma iza sebe i saradnjom sa imenima kao što su David Bowie, Daft Punk, Metallica, Public Enemy ili Beastie Boys. Iza sebe ima preko 3.000 održanih koncerata na kojima svira klavijature, gitaru i bubnjeve. Mnogi ga smatraju za jednog od najtalentovanijih muzičara današnjice i apsolutnog autora, budući da sam piše, svira i producira svoje albume. Mobijevu muziku su koristili mnogi reditelji u više od stotinu filmova od kojih se svakako izdvajaju „Plaža“, „Vrelina“, „Bornov identitet“ ili „Sutra ne umire nikad“.

Ulaznice za koncertni događaj sezone mogu se rezervisati putem poziva na broj 0900/ 11 00 11 ili na info@tickets.rs, a od ponedeljka 4. aprila prodavaće se direktno na blagajni Beogradske arene, u šoping centru „Ušće“, Bilet centru na Trgu republike 5, knjižarama „Delfi/Laguna“ i putem sajtova www.tickets.rs i www.eventim.rs.

 

supernatural_2011b.jpg ULAZNICE ZA SUPERNATURAL U PRODAJI SVI-NA-POD-2010-Web-Res1.jpg SVI NA POD U DOMU OMLADINE CULT-promo-21.jpg THE CULT U ARENI 4. JUNA jamir.jpg JAMIROQUAI NA EXITU