cover
PULS GRADA · moda

Osim što šešir glavu čuva, ujedno je i ulepšava. Gde god se nalazili: u gradu, šumi, na moru, pikniku, pri bazenu ili hladu nekog bara – šešir je neophodan i funkcionalan detalj koji obavezno morate imati. Ako ste ovog leta u modnoj nedoumici, da vas glava ne bi bolela, evo predloga za deset šešira sa kojima nema stilske greške i dobijanja sunčanice.

Kačket

Ako ste sporstski tip, pa tokom leta vežbate i trenirate, pretpostavlja se da ćete provoditi kvalitetno vreme napolju, zbog čega bi obavezno trebalo dobro da se zaštitite od sunca. Elegantni šešir biva nepraktičan izbor, te tako stari dobri kačket rešava problem. Dovoljno štiti lice od sunca, a u njega možete sakriti pokupljenu kosu kako biste se manje grejali i znojili. Kao i uvek, estetski aspekat ne treba zanemariti, pa izaberite kačket koji ima kul logo, print ili prišivene detalje poput nitni.

Štraftasti šešir

Pruge i štrafte ovog leta već su apsolutni hit kada je garderoba u pitanju. Sasvim logično trend možete zaokružiti noseći šešir sa istom dekoracijom. Crno-bela varijanta slagaće se uz sve, ali se slobodno poigrajte kombinacijom raznih boja i veličina štrafti. Najzahvalniji je šešir koji ima belu podlogu i čiji je obod veći, pa će biti savršeni pratilac na plaži ili fensi ručku.

Savitljivi šešir

Kada su boja, dezen i ukrasi u pitanju, ovde se sve isključivo svodi na vaš izbor. Vodite računa da izaberete šešir koji će se najbolje uklopiti sa ličnim stilom i letnjom garderobom. Doduše, šešir sa velikim fleksibilnim obodom pogodan je i za druga godišnja doba. Za vrele dane izaberite onaj od laganog materijala u boji peska, a s obzirom da možete da se igrate sa njegovim oblikom, transformacija će doprineti da svaki put izgleda drugačije.

Brodski šeširić

Naziv je dobio zbog toga što podseća na šešir koji biste nosili tokom vožnje brodićem ili na krstarenju. Brodski šeširić je trenutno najlepši od svih, ali je pre svega u funkciji asesoara jer pokriva samo teme, pa obavezno uz njega stavite naočare za sunce. On je više dekorativne nego funkcionalne prirode, te ga nosite u debelom hladu ili kada veče polako krene da pada.

Pamučni šešir

Nije neophodno da šešir bude pleten od trske; tekstilni materijal takođe zna da posluži. Ovakav šešir, ili kapica, veoma je zgodan jer ga lako možete spakovati za put, bez bojazni da će se uništiti u koferu, a takođe ga bez problema možete kvasiti i plivati s njim. Kao što pretpostavljate, kombinacijama boja i dezena ovde nema kraja.

Šešir sa perjem

Osim što vam je zasigurno potreban jedan šešir za (kako to narod lepo kaže) akanje, iliti bezbrižno nošenje svuda i nevođenje posebne brige o njemu, potreban vam je i jedan poseban, naročito elegantan – za specijalne prilike. Šešir koji je po obliku i materijalu jednostavan, a koji na svom obodu ima perje, idealan je za ispijanje koktela u suton.

Fedora sa ukrasnom trakom

Fedora je tip i oblik šešira veoma popularan i kod muškaraca i kod žena. On je ultimativni letnji izbor ako se dvoumite. Nije preterano veliki, ali je oblikovan tako da dovoljno štiti lice od sunca. Kako ne bi bio običan, fedora fazon bi trebalo da ima traku koja će vas izdvojiti iz mase, pa je najbolje da je lično odaberete i zamolite šeširdžiju da vam je fiksira. Opustite se – izaberite neobičan dezen i žive boje.

Šešir u dve boje

Sjajan trik, gde je jedna polovina šešira u jednoj boji, a druga polovina u drugoj, donosi komad idealan za kombinovanje sa svim kupaćim kostimima i letnjim haljinama. Crno-bela varijanta i u ovom slučaju znači da igrate na sigurno, pa eksperimentišite sa kontrastnom kombinacijom dve netipične boje.

Slamnati šešir sa crnom mašnom

Prava klasika, koja ide uz sve! Stari dobri slamnati šešir, sa jednim efektnim detaljem u vidu crne trake zavezane u mašnu, vanvremenski je komad. Ide uz svaku odevnu kombinaciju i prigodan je za svaku priliku. On je apsolutni „kec u rukavu“ kada su letnji šeširi u pitanju.

Veliki platneni šešir

Uz ovakav šešir ne samo da će vaše lice biti zaštićeno, već vrat i dekolte takođe. Ako niste ljubitelj slamnatih šešira, onda bi platneni mogao biti pravi izbor za vas. Odaberite lagani materijal i veseo dezen, kako biste bili šik na letnjem suncu, gde god se našli.

Lolita Nezaboravni kupaći kostimi iz filmova cover HandM H&M započinje saradnju sa dizajnerom ERDEMOM pexels-photo-300945_cover 3 vrste kupaćih kostima koji svima dobro stoje gettyimages-807459742-1499171459 Zbog modne revije Chanel napravio repliku Ajfelovog tornja · · · · · ·