novogodišnja jelka
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Ukoliko ste jedna od onih osoba koja novogodišnje dekorisanje doma odlaže do poslednjeg trenutka, a pritom biste voleli da se vaša jelka pomalo razlikuje od one uobičajene, možda će vam neki od naših predloga poslužiti kao inspiracija za ovogodišnje praznike. Potrebno vam je samo malo talenta, dobra volja i praznično raspoloženje!

Početak tradicionalnog ukrašavanja jelke koje danas poznajemo, pripisuje se Nemcima, koji su kao pobožni hrišćani uveli običaj kićenja drveta unutar svojih domova još u XVI veku. Ova tradicija polako se širila planetom i opstala sve do danas.

Još iz detinjstva nosimo uspomene na okićenu jelku u uglu prostorije, koja iz godine u godinu postaje sve šarenija i teža od novih ukrasa. Međutim, danas možete naići na veliki broj kreativnih rešenja koja će u vaš dom uneti praznični duh, a da ne podrazumevaju novogodišnju jelku. Takva rešenja mogu biti idealna ukoliko nemate prostora za zimzeleno drvce, ili vam se ono jednostavno ne uklapa u enterijer.

Kako bi ste imali originalnu jelku, dovoljno je da skupite nekoliko grančica i samolepljivu traku, razglednice i iskidane stranice is neke stare knjige, fotografije, sprej u boji, kolačiće od đumbira ili samo kuhinjske četke za pranje flaša. Pored toga što ćete imati jelku koja se potpuno razlikuje od svih ostalih, biće to i mali doprinos očuvanju prirode.

U našoj galeriji možete pogledati i nekoliko primera neuobičajenih novogodišnjih jelki:

Jelka od kolačića od đumbiraOtvori galeriju
Tea Time Vreme je za čaj Hotel Endemico, Baha, Meksiko. Kućice su  eko–friendly, napravljene su od tamnog drveta i čeličnih panela i zaštićene uljem od lanenog semena. 10 zanimljivih arhitektonskih dostignuća Crveni kauč sa lopticama Nameštaj za potpuno opuštanje Manarta resort Hoteli ispod površine mora