Portreti slavnih na dlanu
KULTURA · art

Umesto da odmah svoj crtački talenat pokaže na papiru, učitelj u jednoj osnovnoj školi voli da se igra i najpre detaljne portrete slavnih ličnosti uradi na sopstvenom dlanu, a potom ih poput pečata otisne na papir.

Russel Powell je, kao što ćete imati priliku da vidite, izuzetno vešt crtač, jer njegova tinta se na ruci još i ne osuši, a on je već preslikava na prazan list papira, a to je, složićete se, zaista neverovatna stvar…

Powell predaje u istoj školi već 14 godina, a uporedo sa tim vodi i zanimljiv projekat pod nazivom Pangaean Studios. Učitelj i umetnik specifičan metod oslikavanja dlana i otiska na papiru naziva hand-stamping i često svoje umeće deli sa učenicima osnovne škole u kojoj radi.

Kako sam kaže, pored slikanja veoma voli muziku, kaže da mu je ona u genima, jer je njegov otac renomirani bluz gitarista, tako da u ranim jutarnjim časovima uvek svrati do učionice u kojoj njegov prijatelj i kolega Jim, svira klavir deci koja su tek pristigla na čas.
Pogledajte radove vrednih ruku Russela Powella…

Bob Marley otisak na papiruOtvori galeriju
Aleksandar Leka Mladenović Aleksandar Leka Mladenović: Pank je umro, ali duh panka nije Sath i street art Kako se urbana sredina pretvara u nadrealni umetnički prostor what my hands are doing Šta sve mogu da naprave ruke umetnika Giving-old-retired-surfboards-a-new-life-as-pieces-of-art__880 Umetnost slikanja na starim daskama za surfovanje · · ·