paintingontreescover
KULTURA · art

Jevgenija Dudnikova je ruska umetnica koja je odlučila da obogati svoje okruženje prelepim slikama. Za razliku od mnogih drugih uličnih umetnika koji uglavnom oslikavaju zidove zgrada i drugih gradskih objekata, Jevgenija je izabrala jedan drugačiji način ulepšavanja naše planete.

Ona, naime, slika na stablima drveća, a njena remek-dela se mogu pronaći u mnogim parkovima i šumama širom Rusije. Mnogi ljudi su doživeli prijatno iznenađenje kada su slučajno nabasali na njene radove u svojim lokalnim sredinama, a kako i ne bi kada izgledaju tako magično, posebno tokom jesenjih i zimskih meseci kada je drveće golo.

Mi smo impresionirani Jevgenijinom idejom, a kako se vama dopadaju ova oslikana stabla? U našoj galeriji možete videti kako izgledaju neka od njih.

Oslikano drveće u RusijiOtvori galeriju
page-cover Uhvaćeni na delu: Talentovani umetnici otkrili plagijatore svojih radova TranBalkan Izložba „TranBalkan“ u galeriji Doma omladine Remont Bojan Djordjevic Dve izložbe u galeriji Remont MSUB Zigmar Polke, Bez naslova, 1987. Foto Friedrich Rosenstiel © The Estate of Sigmar Polke VG Bild-Kunst, Bonn Umetnost iz Nemačke u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu · ·