page-cover-stepenice
KULTURA · art

Već smo navikli da vidimo velike iscrtane murale na zidovima urbanih građevina. Već nekoliko godina, međutim, trend je u svetu da i stepenice na javnim mestima budu oslikane.

Umetnici se uglavnom odlučuju da ofarbaju stepenice različitim šarama i nijansama, a hrabriji među njima biraju malo teže zadatke  pa tako koriste stepenice kao slikarsko platno i trude se da na njima prikažu portrete ljudi, pejzaže i druge teme karakteristične za tradicionalno slikarstvo. U našoj galeriji možete videti kako izgledaju neke od najlepše oslikanih stepenice koja se mogu pronaći u svetu. Nama su ovakvi prizori ulepšali dan, a sigurni smo da tako misle i osobe koje imaju priliku da svakodnevno koračaju ovim stepenicama.

Umetnički oslikane stepenice širom svetaOtvori galeriju

collage Kako izgleda svet očima kratkovidih osoba weird-museums-banana-museum-760x506-cover 5 najčudnijih muzeja na svetu Radenko Milak - Orbis Terrarum sive Sphaera sive Deus sive Natura from the Series University of Disaster Dani savremene italijanske umetnosti page-cover Umetnica „angažovala“ mrave da završe njene slike · ·