Hyungkoo Lee
KULTURA · art · U VAZDUHU · urban flash

Severnokorejska umetnica Hyungkoo Lee autorka je ovih neobičnih objekata koji na bizaran način deformišu osobu koja ih nosi, a pomenuti „šlemovi“ deo su većeg niza skulptura koje modifikuju predstavu o ljudskom telu.

Umetnica Hyungkoo Lee već godinama radi na seriji The Objectuals, čiji cilj je da ispita mogućnosti menjanja ljudskog tela ili njegovih delova kroz skulpture kojima ih ograničava. Svakako najčudnijih od njih, ovaj šlem koji je prepoznat kao „zabavna kuća za lice“ kreiran je od nekoliko slojeva koji čine da osoba ispod svih njih izgleda kao gotovo neprepoznatljivo stvorenje. Pomalo zastrašujuće multiplikovane oči ili uvećani nosevi, efekat su koji se postiže ovakvom umetničkom intervencijom, a u našoj galeriji možete pogledati nešto više ovih čudnih prizora.

Hyungkoo Lee Otvori galeriju
City Sphere Pronašli smo: City Series Rubber Duck u Sidneju Ko je tvorac zeke Rikija? Ana Adamović Izložba Ane Adamović: Dva hora Gigantski točak za hrčka kao mesto za život i umetnička instalacija Ogromni točak za hrčka kao mesto za život i umetnička instalacija · ·