Distruktura u Hestii
KULTURA · art

Umetnički par diSTRUKTURA, koji čine Milica Milićević (1979.) i Milan Bosnić, (1969.) je 2007. započeo projekat pod nazivom „We are living in a beautiful wOURld“. Kroz ovaj projekat sakupili su dokumenta i fotografije u vezi sa najbližim emotivnim kontekstom: njihovim prijateljima u egzilu.

Tekst: Ivan Šuletić

Veliki broj mladih ljudi otišao je u potragu za novim mogućnostima i boljim životom, napuštajući Srbiju, državu koja se od početka ratova u bivšoj Jugoslaviji 1991. našla u situaciji ne samo političke i ekonomske, već i egzistencijalne krize.

Na poziv galerije Hestia, diSTRUKTURA je nastavila svoje istraživanje u drugačijem kontekstu: migracija umetnika, intelektualaca i drugih, iz prestonica Latinske Amerike u Barselonu i Madrid u Španiji.


Tereni Tijela U10 Izložba „Tereni tijela“ u Umetničkom prostoru U10 Narodni muzej, foto Simona cupic 10 godina City Magazina: Veliki povratak vizuelne umetnosti Akcione forme MSUB Maksimalna energija – minimalno vrijeme , 1975 Izložba Ilije Šoškića „Akcione forme“ u Novom Sadu i Beogradu 3-obavezna Izložba fotografija Ivana Hadži Zdravkovića