page-banane-cover
KULTURA · art

Stefan Bruš je umetnik iz Roterdama koji već sedam godina daje novu svrhu bananama. On od njih pravi umetnička dela crtanjem na njihovoj površini i oblikovanjem njihove kore, pokazujući tako da kreativnost stvarno nema granica.

Bruš je izjavio da je sasvim slučajno otkrio da banane mogu da funkcionišu kao slikarsko platno. Bilo je to kada je prvi put počeo da koristi Instagram. Jednom prilikom je bio na poslu i želeo je da objavi neku sliku na ovoj društvenoj mreži. Primetio je bananu na svom stolu i odlučio je da nacrta nešto na njoj. Reakcija njegovih pratilica je bila gotovo univerzalno pozitivna pa je doneo odluku da nastavi ovu praksu i pokuša da nacrta malo kompleksnije crteže na bananama, a kasnije je počeo i da koristi njihovu koru na efektan način.

U našoj galeriji možete videti šta je sve interesantno pošlo za rukom ovom umetniku da prikaže na bananama. Verujemo da će vas impresionirati njegova veština i kreativnost u pravljenju umetnosti od ove voćke.

Umetnost od bananaOtvori galeriju
Mera opstanka Izložba „Mera opstanka” Daniele Fulgosi page-kamuflaza Body paint: Ljudi nestaju na njenim fotografijama Galerija_BGD_1_cover Stare i nove beogradske galerije Vojnik 6 Izlozba Pola Plakatiranja 6. Međunarodna konferencija (Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik · ·