Spiderman-45stand-alone-artasnack-5a1e7327d0d3c__880
KULTURA · art

Umetnik Hasan Kale platno za slikanje zamenio je kokicama. U svojim najomiljenijim filmovima pronašao je inspiraciju, čije najpoznatije scene pokušava da prenese na samo jednu kukuruznu kokicu.

Fotografije filmskih klasika kao i modernih ostvarenja se od sada mogu posmatrati detaljnije nego ikad. A ako su vam kokice nekada bile inspiracija za omiljene bioskopske premijere, danas to može biti obrnuto!

Od legendarne Rokijeve pobedničke borbe protiv Apolo Krida, do Marlon Branda u uvodnoj sceni Kuma, u svemu ovome možete uživati u minijaturnoj verziji. Bilo je potrebno 24 sata kako bi se stvorilo svako mini remek-delo, a korišćene su samo najfinije četke kako biste ove scene mogli da doživite u mikroskopskoj formi. Bez obzira na to da li ste zaljubljenik u film ili u umetnost, ne možete ostati ravnodušni na neuobičajen umetnički izraz Hasana Kalea. Uostalom, kokice i film su nerazdvojni.

IzložbaOtvori galeriju

pagecover Zabavne ilustracije o svakodnevnom životu pagetattoocover Prelepe tetovaže inspirisane kineskom umetnošću Mirror-Self-Portraitcover Ovaj umetnik slika na stvarno originalan način x-ray-street-art-shok-6 Ulična umetnost inspirisana rendgenskim zracima · · · ·