page_cover
KULTURA · art

Još od ranih ’80-ih godina prošlog veka američki umetnik Sten Herd je koristio ravnice širom sveta kao platno na kome će kreirati svoja velika umetnička, ali i dela komercijalne prirode.

On je kosio, sadio i orao kako bi od svih rastinja na ravnici napravio svoje portrete i pejzaže koje, naravno, jasno možemo prepoznati tek kada pogledamo njihov prikaz iz ptičje perspektive.

Njegov prvi rad je nastao davne 1981. To je bio portret Satante, poglavice plemena Kiova koji je bio poznat po svom herojskom otporu agresiji evropskih doseljenika. Herd je prvo napravio crtež na papiru, a potom je iskoristio zastave kako bi obeležio njegove linije na njivi. Nakon toga je traktorom obojio svoje umetničko delo.

Do danas je uradio još 35 radova u istom stilu. Pogledajte kako izgledaju neki od njih u našoj galeriji.

Umetnost od usevaOtvori galeriju
contemporary-art-artists_cover 5 modernih umetnika koji održavaju pop art u životu La vida Loca_cover Izložba „La Vida Loca“ u galeriji Doma omladine uffizi-gallery-florence-virtual-tour-4 Virtuelni muzej: Prošetajte čuvenom galerijom Ufici u Firenci kakUfY6J0bUYBCkREDVk_keloptic1 Reklama kao nova epizoda istorije umetnosti · · ·