Foto: Atlantic Records
PULS GRADA · aktuelno

Areta Frenklin, jedna od najuglednijih pevačica u američkoj istoriji, umrla u 76. godini. Legenda soula je nedavno bila smeštena u hospis, kako je izjavio jedan od njenih bliskih prijatelja, a poslednji put je nastupila 2017. na koncertu koji je organizovala fondacija Eltona Džona.

Planirano je da se Areta Frenklin zvanično penzioniše u februaru naredne godine a sama pevačica je potvrdila takve planove napomenuvši kako ima želju da snimi album sa Stivijem Vonderom, iako će biti u penziji!

Otkazala je zakazanu turneju jer joj je lekar preporučio dva meseca strogog odmora. Spekulisalo se o teškoj bolesti (rak pankreasa) o kojoj sama pevačica nije pričala niti ju je navodila kao razlog svog bolovanja.

Areta je rođena 1942. godine a slavu kao kraljica soula stekla je već tokom ’60-ih godina 20. veka. Sama je i pre nego što je naučila da čita i piše, savladala prve akorde na klaviru da bi kasnije nastupala u dečjem horu i kao samostalni izvođač u očevoj crkvi. Retki pamte njen nastup na sahrani Martina Lutera Kinga sa kojim se i privatno poznavala. 1967. potpisala je ugovor za slavnu muzičku kuću Atlantic Records i postigla ogroman uspeh pesmama poput Spanish Harlem, I Say a Little Prayer, You Make Me Feel Like A Natural Woman.

Areta Frenklin je prva žena koja je dobila članstvo u Kući slavnih rokenrola 1987. U karijeri je dobila 18 Gremija uključujući i onaj za životno delo. Raspon glasa od četiri oktave nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim, a 2005. Areta je zasluženo dobila i Nacionalni orden za umetnost!

Sećaćemo je se uvek kroz muziku, i hvala joj za sve što nam je ostavila!!!

Rea Raiffeisen banka dobila priznanje „Najbolja digitalna banka“ u Srbiji identical-twin-sisters-brothers-marry29-5b69432a93c87__700 Identični blizanci oženili identične bliznakinje i sada svi žive zajedno 2018 08 10 - IKEA - Naša prva godina IKEA proslavlja prvi rođendan u Srbiji FTWD_409_RG_0315_0174_RT Potvrđeno snimanje 5. sezone „Fear the Walking Dead“ i „Better Call Saul“ · ·