GM
PULS GRADA · aktuelno

Definitivno da 2016. godina nije bila ljubazna prema muzici i muzičarima. Umro je još jedan muzički gigant- George Michael. Ostavio je iza sebe fantastične pesme, a u neke od njih smo zaljubljeni decenijama.

Na katolički Božić, u 53. godini života, umro je George Michael, čovek koji je promenio muzičku scenu. Definitivno je jedan od najprepoznatljivijih ikona pop muzike. Oni koji su odrastali osamdesetih godina prošlog veka, verovatno su prve plesne korake isprobavali uz njegove hitove.

Karijeru je George Michael započeo kao pevač grupe Wham! koja se proslavila pesmom Last Christmas. Poslednji album Britanac je izdao 2014. godine. Ostavio je nezaboravne pesme i sigurno je da volite mnoge od njih.

Wham! – Last Christmas 

Sigurno je i vaš Facebook bio zatrpan ovom pesmom, ovih dana. A sledeće godine ćemo moći da kažemo da nas je legenda napustila baš prošlog Božića.

George Michael – Faith

Jedna od onih pesama koje su tu da budu zauvek. Od trenutka kada je objavljena do danas nije prestala da se vrti po radio stanicama.

Wham! – Wake Me Up Before You Go-Go

Ne postoji osoba koja nije zaigrala uz ovo. Apsolutni disco hit, stvar koja „digne“ žurku. Ima i onih mrzovoljnih gunđala koja ne podnose ovu, takozvanu prvu fazu, Georgeove karijere, ali možda će sada, nakon što ga više nema, promeniti mišljenje.

George Michael – Freedom

George Michael je ovom pesmom iskazao svoj stav o svetu i životu. Potrebna je sloboda da bi se ljudi osećali dobro. Dakle, ako nešto možete da poželite sebi i drugima za narednu 2017. neka to bude da budemo prvenstveno slobodni!

George Michael – Outside

Spot za ovu pesmu je uzburkao javnost, ali George Michael je tokom cele svoje kariijere pomerao granice dozvoljenog i očekivanog.

George Michael – Careless Whisper

Ako ste ikada pravili kompilacije najtužnijih pesama na svetu, ova stvar nije mogla da vam promakne. I zauvek će biti na toj listi.

George Michael – Too Funky

Opsesivno gledanje ovog spota je nešto po čemu se ova stvar prepoznaje. Kultni spot za kultnu stvar.

George Michael – I Want Your Sex

Još 1987. godine je George Michael pevao slobodno o seksu i stvarima koje su i dalje malo diskutabilne, sa puritanske tačke gledišta. Nadamo se da će puritanci da se ostave ćoravog posla, i zajedno sa ostatkom planete pevaju uglas ovaj i druge hitove slavnog Georgea Michaela!

Božić (foto: Sean Gallup/Getty Images) Vi i ekonomija na ti: Sniženje ili prevara Polovi i transrodnost (Izvor: www.zena.cz) Nema više muško i žensko, ali nema ni intelekta Električni orgazam: Obavezna lekcija iz pop kulture Električni orgazam: Obavezna lekcija iz pop kulture Posao (foto: City Magazine) MM fajl: Zašto krajem godine dobijam poriv da dam otkaz? · · ·