page-cover1
U VAZDUHU · flešbek

U eri ’50-ih postojala je velika razlika između odeće koju nose muškarci i one koju nose žene. Već naredne dekade stvari su se naglo promenile. Može se reći da je sve počelo sa džinsom. Naime, vesterni i filmovi sa Džejmsom Dinom su popularisali uske farmerke među omladinom posleratnog perioda, a početkom ’60-ih su i devojke otkrile da izgledaju odlično u njima.

Džins je tako postao obavezan komad odeće u ormaru i muškaraca i žena krajem ’60-ih i početkom ’70-ih, što je posebno došlo do izražaja tokom nove ere feminizma i sveopšte društvene revolucije u ovom periodu. Mnogi kreatori poznatih modnih kuća su, međutim, mislili da ako oba pola nose iste farmerke, zašto ne bi počeli da nose i drugu odeću koja je namenjena i muškarcima i ženama?

Tako je krenuo uniseks trend gde su brendovi pokušavali da privuku mušterije svojim identičnim odevnim kombinacijama za parove. Iz današnje perspektive njihove kreacije izgledaju prilično smešno, ali u to vreme velikih društvenih previranja ljudi su stvarno verovali da će ovaj stil oblačenja zaživeti. U našoj galeriji možete videti neke od primera uniseks mode iz ’70-ih. Ne možemo reći da nam je žao što ona više nije aktuelna. Kako se vama čini?

Odeća i za NJU i za NJEGAOtvori galeriju

BeFunky-collage (4) Besprekorni modni stil po kome ćemo pamtiti mlađu sestru Džeki Kenedi BeFunky-collage (5) 10 najboljih kreacija po kojima ćemo pamtiti Karla Lagerfelda 20190130155041-businessinsider-billgates-15-crop Šta je sve Bil Gejts predvideo 1999. godine? BeFunky-collage (4) Kakvi muškarci su privlačili žene pre 50 godina? · ·