page_cover
KULTURA · fotografija

Još od davne 1955. godine „World Press Photo“ konkurs slavi najbolje iz sveta fotografija objavljenih u novinama i magazinima koji se bave aktuelnim dešavanjima. Uvek intenzivne, ponekad dirljive, ali i mučne za gledanje, fotografije ovih majstora svog zanata će verovatno dugo ostati zapamćene i poslužiti budućim istoričarima da dokuče kako se „nekada živelo“.

Upravo su objavljene nominacije za 61. takmičenje najboljih fotografija organizacije World Press Photo, a spisak pobednika u različitim kategorijama će biti objavljen tek 12. aprila na ceremoniji u Amsterdamu. U međuvremenu možete da uživate u nekim od najboljih nominovanih fotografija u našoj galeriji. Koji su vaši favoriti?

Mladi demonstrant u Karakasu u borbi protiv režima venecuelanskog predsednika Nikolasa MaduraOtvori galeriju
Funny_Olympic_figure_skater_faces2 Olimpijske igre: Smešne ekspresije na licima sportista 4600-cover Razoreni gradovi: 100 godina rata na fotografijama higbee-7-5a7a2c76def11__880 Neverovatni momenti zabeleženi na ulicama Njujorka concurso_Skypixel_fotos_drone_2017_09-5a78bbdfd341a__880_cover Najbolje fotografije iz vazduha ·