KDA studio kuća u Istri
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Ksenija Đorđević je svojom KDA studijom do sada imala prilike da radi na projektima kao što su rekonstrukcija hotela „Moskva“ u Beogradu, kafe „Drinka“ u Beogradu, rekonstrukcija hotela „Slon“ u Ljubljani kao i na uređenju enterijera mnogobrojnih stanova u Beogradu, Sloveniji, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Na radionici koja je nedavno održana prikazani su primeri i dati korisni saveti kada je u pitanju dizajn enterijera.

Ksenija Đorđević je kroz dugogodišnju saradnju i praksu predstavila i nove trendove u dizajnu i arhitekturi na globalnom nivou.

Tapetama se kao dodatni kvalitet pri njihovoj upotrebi može istaći i akustična karakteristika. Zahvaljujući lateks peni sa zadnje strane, tapete apsorbuju zvuk i zato se često koriste za hotelske sobe, spavaće sobe u apartmanima i u drugim prostorima različite namene, gde je potrebno smanjiti intenzitet prenošenja zvuka. Upotrebom tapeta u ove svrhe, rešava se zvučna izolacija i estetika zidova jednim materijalom u završnom sloju.

Tapete mogu biti vrlo korisne kad je potrebno da neki prostor vizuelno izgleda veći, duži ili viši nego što zaista jeste. Na primer, upotrebom tapeta sa horizontalnim prugama ili tapeta sa ornamentikom koja ima dominantan horizontalni pravac, vizuelno postižemo da prostor izgleda viši. Najefektnije mogu biti na zidovima koji nemaju otvore, pa je cela površina zida dostupna kao podloga za kreativnost projektanta. Značajna karakteristika tapeta je to što one imaju dobre vodootporne karakteristike. To doprinosi i podstiče njihovu primenu u javnim i ugostiteljskim objektima, a mogu biti pogodne i za kuhinje i kupatila u privatnim kućama i stanovima.

Iako posao odabira tapeta može biti naporan i dugotrajan važno je odvojiti vreme i posvetiti mu se na pravi način, ali i edukovati se kako kasnije ne biste plaćali svoje greške. Ljudi svoje domove najčešće preuređuju jednom u osam godina, ipak neke male izmene kao što je promena boja, ili teksture zidnih obloga mogu doneti novi sjaj starom prostoru i neke detalje u pažljiv odabir boja i dezena dodatno istaći.

Radionica koja je za cilj imala da pokaže kako tapetama možete da promenite ali i poboljšate svoj stambeni prostor organizovana je u saradnji Roma Company & KDA.

pagecover Najlepše spiralne stepenice širom sveta pagecvr Najlepši plafoni na svetu IMG_3175_1_cover Brend Artisan: Nameštaj od masivnog drveta Tikkurila boje Tikkurila boje: Redizajnirajte kupatilo · · · ·