pic2CM
PULS GRADA · gastro

Pečuj je grad u južnom delu Mađarske s mediteranskom atmosferom, bojama i oblicima. Svoj šarm duguje neodvojivo isprepletanim tragovima istorijskih perioda i kultura. Takođe, grad je izabran za Evropsku prestonicu kulture 2010. godine. Pečuj je grad u kom se nalazi mesto svetske kulturne baštine, nalazi se tačno na severnoj granici jedne od najboljih vinskih regija u Mađarskoj i dočekuje goste otvorenim podrumima, vatrenim vinima i ljubaznim vinarima.

Smešten u blizini Pečuja, Vilanj je najjužnija od 22 vinske regije u Mađarskoj čija vrhunska crna i roze vina redovno dobijaju nagrade na domaćim i svetskim vinskim takmičenjima. Duga i vrela leta i blage zime na jugu su pogodni za proizvodnju snažnih, začinjenih vina.

Ovde je počela prva vinska ruta u Mađarskoj: pored zaštićenih i znamenitih ulica s vinskim podrumima, starim presama za grožđe i malim porodičnim preduzećima u Palkonji, Vilanjkeveždu, Vilanju, Nađharšanju i Kišharšanju, vinarije koje koriste najsavremeniju tehnologiju takođe dočekuju goste otvorenih vrata.

Posetite vinske podrume i popijte čašu vina od nežne vinske sorte Blauer Portugieser, vatrene vinske sorte Cabernet Franc ili aromatične vinske sorte Gewürztraminer. Obavezno probajte tradicionalne specijalitete na vinskoj ruti Vilanja.

page-distribucija Bistro Distribucija.381: Autentična letnja bašta koja inspiriše output-0 Omiljeni viski širom sveta baner 5 festivala Sumadijskih vina 5. Festival šumadijskih vina u Kraljevskoj vinariji na Oplencu Marilyn Monroe Neobične navike u ishrani poznatih zvezda starog Holivuda · ·