coverhuawei
U VAZDUHU · tech/web

„Huawei Consumer Business Group“ je na sajmu potrošačke elektronike u Barseloni (MWC – Mobile World Congress) zvanično predstavila HUAWEI P10 i HUAWEI P10 Plus. Poslednja P serija Huawei pametnih telefona kombinacija je prelepog hardvera i unapređenog softvera, karakterišu ga upadljive boje, jedinstvena završnica i prednja i zadnja Leica kamera.

Osim HUAWEI P10 i HUAWEI P10 Plus, kompanija je predstavila i drugu seriju satova HUAWEI WATCH 2 kao i pametni sat Porsche Design. Prenosivi 4G uređaj kombinuje inovativnu tehnologiju sa autentičnom izradom, uz sportski i moderan dizajn.

“Kako se kultura i tehnologija prepliću u svakom segmentu naših života, odlučili smo da tržištu ponudimo nove proizvode koji će unaprediti njihov kvalitet života,”rekao je Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group. “HUAWEI P10 i HUAWEI P10 Plus pružaju izuzetne mogućnosti za pravljenje fotografija uz pomoć Leica kamere i izdvajaju se svojim dizajnom i hardverskim mogućnostima zahvaljujući kojim korisnicima pružaju unapređeno korisničko iskustvo.”

Ključne karakteristike:

Dvostruka Leica kamera 2.0 pametnog telefona HUAWEI P10 i dvostruka Leica kamera 2.0 Pro Edition pametnog telefona HUAWEI P10 Plus, prave umetničke portrete uz preciznu tehnologiju 3D detekcije lica, dinamičko osvetljenje, unapređene opcije pravljenja portreta, prirodni bokeh efekat, hibridni zoom ali i prvu prednju Leica kameru sa novim senzorom i većim otvorom blende za pravljenje najboljih autoportreta.

Trendi boje i dizajn, koji podrazumevaju Hyper Diamond-Cut završnicu i izbor boja kreiran u partnerstvu sa Pantone. Kirin 960 procesor, HUAWEI Ultra Memory, novi EMUI 5.1 sa vodećom 4×4 LTE MIMO antenskim sistemom i 2×2 Wi-Fi MIMO antenski sistem za neuporedivo bolje performanse.

Umetnički studio na dohvat ruke

Dvostruka zadnja Leica kamera 2.0 pametnog telefona HUAWEI P10 i dvostruka zadnja Leica kamera 2.0 Pro Edition pametnog telefona HUAWEI P10 Plus, kao i prednja Leica kamera omogućavaju korisnicima da naprave veliki izbor fotografija portreta. Uz monohromatski sensor od 20MP, RGB senzor od 12MP i unapređene algoritme fuzije, nova P serija donosi vrhunske tehničke i umetničke funkcije fotografisanja. Zahvaljujući opsežnom istraživanju, stvoren je pametni algoritam za pravljenje fotografija poput studijskih. Koristeći novi algoritam dubine polja, prirodni bokeh efekat stvara oštrije i intenzivnije boje u prvom planu, dok pozadina ostaje blago zamućena. Prirodni bokeh efekat moguće je koristiti i u RGB i monohromatskom režimu, a korisnik može promeniti fokus nakon što je napravio fotografiju.

Jedinstveni dizajn P serije

HUAWEI P10 predstavlja pravo remek delo zahvaljujući Hyper Diamond-Cut završnici. HUAWEI P10 i HUAWEI P10 Plus biće dostupni i u novim bojama zahvaljujući partnerstvu sa Pantone Color Institute, najpoznatijom kompanijom u svetu boja. Kao rezultat ove saradnje nastale su dve nove boje kao odraz karaktera savremenih korisnika. Dazzling Blue i Pantone boja 2017 godine – Greenery, nastale su kako bi kreirale prelepu završnicu sa efektom sjaja.

Unapređene performance za veću efikasnost i bolje povezivanje

HUAWEI P10 i HUAWEI P10 Plus poseduju Kirin 960 procesor kao i potpuno novi EMUI 5.1. Kirin 960 je najnoviji Huawei SoC chipset. Višejezgarni CPU obezbeđuje bolji SoC nego ikada do sada, a GPU donosi poboljšanje od 180 procenata u performansama i porast od 40 odsto energetske efikasnosti.

Novi EMUI 5.1 donosi UX unapređenja, optimizaciju performansi i nekoliko novih opcija. Konkretno, algoritam prati ponašanje korisnika i može da predvidi korišćenje aplikacija kako bi alocirao i reciklirao sistemske resurse.

Nastavak partnerstva

Osim višegodišnjeg partnerstva sa Leica Camera i Pantone, Huawei sarađuje i sa Saatchi Gallery na svetskom nivou. Saatchi Gallery i Leica Camera angažovali su renomirane fotografe da koriste P10 kako bi istražili njegove karakteristike na njima svojstven način, tako što će svet oko sebe prikazati kroz sočiva do sada neviđenih dvostrukih sočiva kamere.

Huawei se udružio i sa prestižnim londonskim Univerzitetom umetnosti Central Saint Martins, vodećim svetskim centrom za umetnost i dizajn. Inspirisan dizajnom budućnosti, preko 60 studenata dobilo je zadatak da stvara dodatke za HUAWEI P10 koji spajaju svetove mode i tehnologije.

covermoto Upoznajte novi Moto G5 i Moto G5 Plus coveralcatelu5 Alcatel U5: Za one koji prvi put kupuju pametni telefon Galaxy-Tab-S3-Hands-On-2 Samsung predstavio novi Galaxy Tab S3 sen Senstone: Uređaj koji zapisuje vaš govor · · · ·