DIY-Hat-Rack-18-778x542@2x
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Svi volimo šešire. Bilo da su damski, slameni ili fedora, rado su viđen gost svake odevne kombinacije. Ipak, ma koliko šarmantni, često nam zadaju muke kada treba da nađemo prikladno mesto za njihovo  odlaganje. Sa druge strane, ukoliko se malo potrudimo, šešire možemo iskoristiti kao atraktivan detalj u svom enterijeru. Zato, u nastavku pogledajte kako to lako možete postići u svom domu.

Ne samo da ćete ovim putem uštedeti prostor, i svojim šeširima obezbediti prikladno mesto na kome neće promeniti oblik, već ćete svoj omiljeni kutak osvežiti na vrlo efektan način.

Potrebno je:

  • kanap
  • 6 jačih plastičnih kukica (kao za kuhinjske krpe/peškire) ili eksera
  • čekić
  • drvene štipaljke ili klipse

Izrada: 

  1. Kada pronađete idealan kutak u kome ćete postaviti ovaj držač, odlučite koje dimenzije bi vam odgovarale, pa isecite dva kanapa jednake dužine, i još jedan, duplo kraći, koji će ići kroz sredinu. Na ovaj način, šeširi će biti lepo raspoređeni i imaće dovoljno mesta.
  2. Sledeće što treba da uradite je da okačite kukice na zid, koristeći pritom svoj šešir najvećeg oboda kako biste videli koliko prostora treba da ostavite između kukica. Vodite računa da one budu izdržljive kako se ne bi brzo odlepile. Ukoliko vam pak ne smetaju rupe u zidu, možete koristiti i eksere.
  3. Vežite kanap za kukice, isecite suvišne delove i voila! Vaš držač je spreman!
  4. Sada je na redu kačenje šešira. Krenite od vrha, ređajući šešire jedan ispod drugog. Na taj način se štipaljke/klipse neće videti, a vi ćete dobiti elegantan, minimalistički detalj koji više podseća na umetničku instalaciju, nego na držač za šešire.

Krajnje jednostavan i jeftin trik koji će na pravi način osvežiti vaš prostor u susret letu! Kako vam se dopada?

Naslovna fotografija - centralno stepenište u Palati Srbija (foto Sanja Veljković) Palata Srbija: 10 činjenica o sjajnom primeru jugoslovenske arhitekture Quick-Structural-Planters-5-778x542@2x Za 1 minut do nesvakidašnje saksije za cveće 08-ANTIC-25maj-detalj 13. Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture – BINA Jysk terasni nameštaj 3 nova Jysk stila koja će krasiti vaše bašte · · ·