y3L6HYQp4EDvs0KP9TWG_1082131809 (1)_cover
KULTURA · fotografija

Američki fotograf Matt Weber već 30 godina slika svoje sugrađane u trenucima nežnosti na ulicama Njujorka. Njegova kolekcija fotografija „Urban Romance“ prikazuje parove koji su sebi dali malo oduška u javnosti i ne mogu da sakriju svoju privrženost i ljubav. To može da se manifestuje kao nevino držanje za ruke, poljubac u obraz, ali i strastveno ljubljenje i grljenje u punom metrou.

Matt Weber je 1978. godine prvi put počeo da fotografijama dokumentuje svakodnevni život na ulicama Njujorka. Ubrzo je primetio kontrast između sveopšteg otuđenja i usamljenosti mnogih stanovnika grada i intimnih momenata između zaljubljenih parova na javnim mestima. Do dana današnjeg je nastavio da ih fotografiše, a neke od njegovih najboljih slika možete pronaći u kolekciji The Urban Prisoner iz 2004, koju možete naručiti OVDE.

foto: Matt WeberOtvori galeriju
cover Fotografije iz detinjstva znamenitih ljudi play-5_cover Fascinantne fotografije japanskih dečjih igrališta Photos-From-Modern-Hippie-Rainbow-Gatherings-Around-The-Word_cover Kako danas izgleda kada se okupe hipici pagecover234 Zvezde serije „Game Of Thrones“ u malo drugačijem izdanju · · · ·