pagecover
U VAZDUHU · urban flash

Umetnica Nina Kačadurijan je sasvim slučajno došla na originalnu ideju za svoju kolekciju selfija. Naime, tokom jednog avionskog leta 2011, ona je u WC-u spontano stavila nekoliko listova ubrusa na glavu. Budući da je sebi izgledala smešno odlučila je da ovaj bizaran momenat obeleži pravljenjem selfija.

Na svoje veliko iznenađenje, dobijena fotografija je neodoljivo podsećala na portrete flamanskog slikarstva iz 15, 16 i 17. veka. Ona je odlučila da ponovi ovaj nenamerni eksperiment i na sledećim letovima, a u tu svrhu je na zabavan način iskoristila i peškire, toalet papir, a u jednom slučaju i jastuk na naduvavanje za putovanja.

Zanimljivo je da su na kraju njeni selfiji završili u pravoj pravcatoj galeriji, i to uramljeni u stilu klasičnih umetničkih dela koje parodira.

Urnebesni klozetski selfiji u stilu flamanskog slikarstvaOtvori galeriju
Prijatelji su naše najveće bogatstvo 15 činjenica o ljudskoj psihologiji koje možda niste znali pagecover1 10 slika koje pokazuju da vetar ima smisao za humor Ljubavne afere Da li se preljubnici vraćaju na mesto zločina? landscape-1471983854-questions-on-a-date Svaki muškarac umire od želje da postavi ova pitanja na prvom sastanku · · · ·