4
U VAZDUHU · svet

Ono što je u našoj zemlji roštilj, u Južnoj Americi se naziva „Asado“. Razlike u pripremi gotovo da nema, jedino što se bitno razlikuje jeste, očigledno količina, jer u Srbiji se možda sprema roštilj, ali Urugvaj sprema roštilj za Ginisovu knjigu rekorda!

Minas, mali grad u Urugvaju je bio domaćin najvećem poznatom roštilju na svetu. U ovom gradiću se okupilo više od 200 roštilj majstora, u nameri da ispeku više mesa nego njihovi rivali Argentinci, koji su držali Ginisov rekord za najveću količinu ispečenog mesa u jednom danu. Nakon 14 sati pečenja, 16 tona mesa i 8 tona salate, uspeli su da postave novi rekord i da se usame na prvom mestu Ginisove knjige rekorda, a ono što im je bilo najvažnije jeste da su na ovoj listi prestigli mrskog rivala, Argentinu.

Inače, obe zemlje su poznate kao svetski izvoznici mesa, a govedina se smatra osnovnom namirnicom. Priprema asada predstavlja važan deo nacionalnog indetiteta, i Argentine i Urugvaja, pa ne čudi rivalitet koji se stvorio između njih.


2r12r-min_cover Upoznajte Japanca koji pravi umetnička dela uz pomoć Excel-a photo-1504384308090-c894fdcc538d 10 najboljih kompanija za rad u 2018. Santander Santander: Prestonica zelene Španije hamburg-1340004_1280_cover Gde je najbolji noćni život u svetu? · · ·