gig
U VAZDUHU · tech/web

Čujete ovo? To gomila „milenijalaca“ ljutito udara po tastaturi blogujući o tome kako će Apple da zabrani snimanje i fotografisanje tokom koncerata! O da, zaista velika vest. Apple izgleda radi na razvoju tehnologije koja bi mogla blokirati rad kamere tokom koncerata.

Znači, ako niste milenijalac verovatno vas je ova vest obradovala jer otvara mogućnost da se pojavi zabrana da gomila hipstera koji samo fotkaju i snimaju uskoro ili prestane da posećuje koncerte ili prestane da ih snima. Sa druge strane, ovo je možda novi način pristupanja gradskim dešavanjima, i  kao i sve novo, uvek nekom smeta. No, raspravu ostavljamo drugima, a Apple radi na razvoju patenta koji sprečava kameru smartphona da radi i bazira to na infracvrenim zracima.

OK, dakle, ovakvih fotografia kao ova gore više izgleda neće biti i to odgovara jednom delu publike i izvođača. Mnogi poznati ne vole kad im je ceo nastup snimamn jer sve onda zauvek bude onlajn, njihove loše izvedbe ili trenuci blama, ili trenutak koji je trebalo da se samo pamti… Mnogima iz publike smetaju telefoni iznad glave, škljocanja i svetlost blica.

Dakle, infracvreni emiteri bi uskoro mogli da budu postavljeni po koncertnim dvoranama, ali, kvaka je sledeća- blokiraće samo iPhone uređaje. Stoga, gde ima volje da se snimi koncert ima i načina….

5_wiko_telefon_3 cover Wiko Rainbow Lite – pristupačni „pametnjaković“ Honor 7 Lite Novi član Honor tima od sredine jula na srpskom tržištu Photo Taxi Girl with Taxify Logocover Taxify – mobilna aplikacija za taksi vozače i klijente aplikacije Najbolje aplikacije za roditelje i buduće roditelje