4-24
PULS GRADA · auto

Verovatno nema osobe koja nije čula za legendarni italijanski brend na dva točka, čuvenu Vespu. Iz kompanije „Pjađo“ (Piaggio) koja stoji iza Vespe, stigla je objava da ćemo uskoro na ulicama videti električnu varijantu najpoznatijeg skutera na svetu.

Vespa je jedan od najpoznatijih međunarodnih simbola Italije i prepoznatljiva je u celom svetu još od svoje pojave 1946. godine. Od posleratne zaostavštine postala je simbol italijanskog uživanja u životu i ležernog stila koji su mnogi rado usvojili. Njen izgled nije se puno promenio od prvobitne varijante, samo su tehničke karakteristike doživele modernizaciju, a sada nas očekuje nova Vespa na električni pogon.

Električna Vespa se očekuje u oktobru, kada će već moći da se poruči direktno iz fabrike Pjađo u Pontederi. Cilj je da što pre bude dostupna za sva međunarodna tržišta, počevši od evropskih prodavnica u novembru, pa sve do Sjedinjenih Država u toku sledeće godine.

Čini se da je modernizacija baš uzela maha, jer iz ove kompanije najavljuju mogućnosti da Vespa u budućnosti može da prepozna vlasnika i bez ključeva, da ima sistem za analizu gužve u saobraćaju i predlaganje alternativnih puteva za dolazak do cilja. Tako će i neke nove generacije moći da se zaljube u ovu vanvremensku ikonu.


page-cover Ko je njima dao vozačku dozvolu? kalashnikov-electric-supercar-3 Kalašnjikov ima Teslu na nišanu page-drum Smešne situacije na drumu _STA0641 City letnja preporuka #26: FIAT 500 kabriolet · · · ·