coveruskrsdekoracije
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Farbanje jaja je obavezno, ali ne i dovoljno za značaj i štimung Uskrsa. Otidite korak dalje, i ozbiljno se posvetite dekoraciji! Ima toliko zabavnih i originalnih rešenja, da je prosto šteta malo se ne poigrati. Ovo može biti i idealan povod da sa nekim provedete više vremena, uživajući u kreativnim aktivnostima i pravljenju simpatičnih rukotvorina.

Od ulaznih vrata, do trpezarijskog stola, neka svuda budu nesvakidašnji detalji koji podsećaju na slavljenje Uskrsa.

Cvetni aranžman

Za svako praznično slavlje, a pogotovo ono koje podrazumeva i bogatu trpezu, važno je imati i lep cvetni aranžman. Uskrs je idealno vreme za malo floralne igre, jer u proleće ima predivnog cveća koje je prisutno samo kratko vreme. Izaberite visibabe, đurđevak, jorgovan, bele rade, maslačak, a zatim ih poređajte u niže jednostavne staklene teglice, čaše i flašice. Ali ako baš želite da se do kraja držite teme Uskrsa, onda ih stavite u oble čašice predviđene za rovita jaja.

Korpa za jaja

Najlepši način da izložite sva jaja koja ste napravili ili dobili jeste da ih rasporedite u lepu korpu. Jednostavna pletena sa drškom sasvim će poslužiti, ali idite korak dalje pa dodajte cveće, svilene mašne, slamu ili travu kao podlogu, i još neke vama svojstvene neobične detalje.

Zeke na sve strane

Iako zečevi nisu ti koji ležu jaja, oni su definitivno simbol Uskrsa. Ubacite ih u dekoraciju tako što ćete od šarenih papira iseći oblik zeke, koji onda možete da razvučete kao harmoniku, a zatim okačite kao ukras. Papirne zeke zalepite i na drvca, poput većih čačkalica, i onda zabodite u kolače i predjela. Plastične figurice zeka ofarbajte, a zatim zalepite na posuđe, čime ćete dobiti simpatičnu dekoraciju koja ostaje i pošto se praznik završi.

Uskršnji venac dobrodošlice

Ako želite da ukrasite i ulazna vrata, što ljudi nažalost retko čine, dodaćete šarmantan komad koji će zaokružiti celokupan praznični izgled. Sve što treba da uradite jeste da kupite venac ili venčiće koji se već prodaju na pijacama i u cvećarama, i onda samo dodate detalje koji će dati taj završni lični pečat i prikazati vaš stil. To, na primer, mogu biti drvena jaja raznih oblika, koja ćete zalepiti, ili cveće napravljeno od neke tkanine.

Ukrasno drvo

Baš kao što dekorišete novogodišnje drvo, nešto tako slično možete uraditi i za Uskrs. Naravno da nećete kupovati jelku, već ćete odabrati lepe grane, suve ili olistale, i aranžirati ih u vazu ili saksiju, a zatim na njih zakačiti ukrase u formi ofarbanih uskršnjih jaja, zeka, pilića ili cveća. U zemljama kao što su Austrija i Nemačka ovo je uobičajen praznični ritual.

Buket od balona

Zar niste primetili da baloni obrnuti naopačke izgledaju baš kao uskršnja jaja?! Samo ih oslikajte i išarajte, da biste dobili pravi veliki uskršnji “buket”.

Sveće od uskršnjih jaja

Umesto da palite obične, regularne svećice, evo mnogo bolje ideje. Probušite jaja iglom i pustite da iscure kroz rupicu. Blago iscepkajte i obojite ljusku. Postavite ove ljuske u kartonsku kutiju za jaja. Istopite vosak, pa kroz levak sipajte u ljuske, ubacite fitilj, i pustite da se sveće stegnu. Poređajte ih u posudice za služenje rovitih jaja, zapalite i uživajte u oduševljenju bližnjih.

cover www.goodhousekeeping.com Prelepa uskršnja jaja koja će vam biti žao da skrckate www.o.info Spremni za odmor: Univerzalni spisak za putovanje 3-Enter-vizual Prva „ENTER“ konferencija ovog proleća u Beogradu vizual-ti-si-posebna-1170x500px Stadion Shopping Centar: Tri dana se slavi žena · · · · · ·