5bf47eb10d7c671067565978-1136-568
U VAZDUHU · urban flash

Uvek se radujemo vikendu, a posebno kada imamo i slobodan dan pre ili posle njega. Jedini problem je kako iskoristiti to dodatno slobodno vreme na najbolji način.

Ukoliko ni sami niste sigurni šta su najbolje ideje za provođenje produženog vikenda, uvek se možete ugledati na ono što rade uspešne osobe.

Priprema unapred

Uspešni ljudi unapred planiraju svoje produžene vikende kako bi znali šta sve mogu da postignu. Utvrđen raspored dozvoljava određivanje vremena za sve željene aktivnosti i eliminisanje želje za radom kada nije obavezan.

Malo potpunog opuštanja

Kako je svakodnevni ritam obično vrlo užurban, sasvim je u redu da poželite da neko vreme ne radite ništa. Možda će vam se činiti da je celo popodne na kauču gubljenje vremena, ali setite se da je i vašem organizmu potrebno da napuni baterije i da je dobro nekad nemati obaveze.

Vežbanje

Možda tokom nedelje niste stigli da odete do teretane, ili ste bili preumorni za već zakazani termin. Tri ili četiri slobodna dana su dobra prilika da nadoknadite deo toga i ostanete u formi za nove izazove.

Meditacija

Meditacija je takođe korisna kad god pronađemo vremena i koncentracije za nju. Ukoliko je to nemoguće tokom radne nedelje, vikend može biti pravo vreme da se tome posvetite.

Šetnja i odlazak u prirodu

Bez obzira na godišnje doba, izlazak na svež vazduh i razmrdavanje mišića bar nakratko su uvek preporučljivi. To je pogotovo važno kada ste tokom cele nedelje zatočeni u kancelariji ili svojoj radnoj sobi.

Isključivanje televizora i laptopa

Možda će vam prijati da nadoknadite epizode omiljene serije, ali nemojte u tome preterivati. Ostavite vreme i za neke druge hobije, poput čitanja, sportova, kuvanja ili jednostavno druženja sa ljudima.

Zaboravljanje na posao

Ako ste već slobodni, zaboravite na sve obaveze koje vas čekaju bar na neko vreme. Ukoliko su vam one stalno na pameti, nećete stići da iskoristite slobodno vreme zbog konstantnog pritiska koji nabijate sami sebi.

Sami ispunite vreme

Možda će vam prijati neko grupno okupljanje i druženje, a možda i neće. Najbitnije je da vreme isplanirate sami i odbijete ono što vas uopšte ne privlači kako biste stigli da uradite sve što želite.

Uživanje

Loše proveden vikend dovodi do frustracije koja se prenosi na celu radnu nedelju. To se može izbeći primenjivanjem navedenih saveta, a ujedno i fokusiranjem na sebe i unutrašnje želje. Pronađite bar jednu aktivnost koja vas potpuno ispunjava i čini srećnim kako biste udovoljili sebi i pripremili se za nove radne pobede.

awkies S čime ćete se sve suočiti kada počnete da živite sa partnerom HEMOFARM FONDACIJA, akcija Sakupi humani cep Prikupljeno pola tone plastičnih čepova come-svegliarsi-bene-1542900687 Trikovi koji će vam pomoći da lakše ustajete rano 1245x700 Gorčina je ono što nas privlači kafi · · ·