junski saziv Pigmalion
KULTURA · art

Sedam umetnika iz tri države okupilo se od 5. do 11. juna 2017. godine na likovnoj koloniji „Pigmalion“, koja je ove godine po prvi put održana u Srbiji. Umetnici su se družili i stvarali u predivnom ambijentu šumadijskog sela Leušići u blizini Gornjeg Milanovca. Snežana Petrović je bila selektorka kolonije, a pored nje, na koloniji su radili Slavko Krunić, Nenad Stanković, Maja Jovanović Majolinica i Vasilije Dolvački iz Srbije, kao i dva gosta iz inostranstva: vajar Petar Hranuelli iz Hrvatske i Otto Rapp iz Austrije.

Snežana Petrović, selektorka kolonije Pigmalion, istakla je da je bilo zadovoljstvo raditi sa pogledom na šumadijska brda, i da su učesnici ostavili radove vredne pažnje. Ona je najavila još jedno okupljanje u Leušićima početkom septembra i publikovanje monografije radova nastalih u oba ovogodišnja saziva krajem godine. Radovi sa kolonije Pigmalion biće prikazani publici u galeriji Čedomir Krstić u Pirotu.

page_cover Porcelanske skulpture inspirisane prirodom mentat-gamze-dot-tattoo-11_cover Detalj na tetovažama koji menja celo značenje pagecover Kritika društva kroz ilustracije cover Skulpture džinovskih ruku širom sveta · ·