Umetnost bez glutena
U VAZDUHU · urban flash

Halabuka oko glutena i toga koliko je štetan u svakodnevnoj ishrani izgleda se širi intenzivnije i brže nego prosečni sezonski virus. Odjednom svi shvataju da im gluten makar povremeno smeta, baš kao kada vam neko priča o bubi na jastuku, a vi odmah počnete da se češete. Polovina sveta sad uredno mesi kolače u kućnom režimu i trudi se da jede zdravo, naravno bez glutena, ali ima i onih kojima gluten smeta čak i kada je na crtežu!

Za one koji vole dobru šalu a još više ideju za dobar biznis možda je mesto na kojem bi vredna umetnička dela bila poslužena uz bezglutensku ishranu svakako bila dobra ideja. Ipak, u slučaju da ste mislili na običan restoran grdno ste se prevarili – ovo bi morao biti kutak za one koji nigde i nikada više ne bi želeli da vide, a još manje okuse gluten!

Neki anonimni autori su na Tumblru postavili čuvene slike iz popularne umetnosti, ali i klasične umetnosti i napravili poređenje – levo original, a desno svi ugljenihidrati udaljeni sa slike. Prehrambeni proizvodi koji su u takozvanoj „crvenoj zoni“ kada je štetnost u pitanju uklonjeni su sa slika, ma koliko to budalasto zvučalo. I šta bi to završilo u bezglutenskom muzeju, teško je reći, jer se iz dana u dan broj eksponata sve više uvećava!

majkl džordan Majkl Džordan – najgore obučena poznata ličnost Bredli Kuper / Foto: Jamie McCarthy/Getty Images Poznati imitiraju poznate: 10 najboljih klipova hipster album covers Napravi svoj hipsterski omot albuma Automobilske nesreće Najneobičnije automobilske nesreće · ·