Vanja Brnjašić
U VAZDUHU · intervju

Prvi besplatni trening dan posvećen samo ženama, adidas Women Training Day biće održan u subotu, 10. decembra u Muzeju grada Beograda (Resavska 40b), a sve dame koje žele da rezervišu neki od 24 treninga iz oblasti fitnesa, joge i trčanja mogu se prijaviti putem sajta www.boostbelgrade.rs. Prijave su već odavno počele, a trenutno najveće interesovanje vlada za novi fitnes trening – Air Drum. Zbog čeka je ovo tako poseban trening program i šta vas sve očekuje 10. decembra za City Magazine govori Vanja Brnjašić, fitnes instruktorka koja drži upravo ove, sve popularnije, treninge.

Recite nam nešto više o Air Drum načinu vežbanja i šta dame mogu da očekuju 10. decembra?

Air drum ili pound fitness je specifičan način izvođenja vežbi, gde se kroz velike ritmičke pokrete radi na izgradnji aerobnih sposobnosti. Dok sa druge strane, intenzivni intervali eksplozivnih pokreta omogućavaju poboljšanje anaerobnog kapaciteta. Trening traje oko 45 min, nije zahtevan i sve što vam treba su palice, pozitivna energija i ljubav prema muzici. Zato pozivam sve žene koje vole muziku i žele da probaju nešto novo da nam se pridruže 10. decembra u Muzeju grada Beograda. Rekvizite za trening ćemo im mi obezbediti. Počinjemo u 10 časova i u toku dana imaćemo 4 ovakva treninga, a biću tu i za sve savete i dodatna pitanja oko pravilnog vežbanja.

Kako ste došli na ideju da počnete da držite Air Drum treninge?

Prateći svetske trendove iz oblasti fitnesa, sasvim slučajno sam otkrila i Air Drum koji je već tri godine jako popularan u Americi. Nastao je u Los Anđelesu, a ceo program pokrenule su dve devojke koje su želele da na svojim treninzima vežbačima ponude nešto novo. Pošto radim kao fitnes trener već 11 godina, i svesna sam koliko jednoličnost i predvidljivost mogu da ubiju volju za treniranjem. Zato sam i ja želela da na neki način osvežim svoje treninge i svojim vežbačima ponudim nešto novo. Počela sam sa ovom vrstom treninga pre nekoliko meseci i ispostavilo se da je to bio pun pogodak. Interesovanje je sve veće, posebno kod žena. Ljudi koji vole muziku, a možda i priželjkuju da jednog dana budu na bini u ulozi bubnjara se nekako pronađu i užive u ovim treninzima.

Vežbate s palicama za bubnjeve ili koristite i neke druge rekvizite?

Palice su jedini rekvizit koji se može koristiti na ovim treninzima, jer se radi o simulaciji udaranja o bubnjeve, ali to nisu bubjarske palice. Tačnije, na ovim treninzima se koriste palice koje se prave od posebne vrste plastike i koje su izdržljive na sve moguće udare palice o palicu ili palice o pod. Ti udarci su nekada prilično snažni i bubnjarske palice sigrno ne bi izdržale sve udare koji prvenstveno zavise od snage vežbača i njegove sposobnosti da je kontroliše.

Da li se bolji rezultati postižu ako vežbamo u grupi ili je efikasnije imati ovakav pojedinačan trening?

Efekti su totalno isti, vežbali u formi individualnog treninga, ili u grupi. Moja preporuka je uvek grupni trening. Razlog za to su emocije koje možete osetiti i doživeti dok slušate muziku i lupate palicama o pod. Iako tom prilikom trenirate u grupi, ipak i dalje zadržavate u glavi sliku sebe kao rok zvezde na nekom koncertu.

adidas Woment Training Day će biti posvećen samo ženama, a da li na ove treninge mogu dolaziti i muškarci i ko sve dolazi kod vas na treninge?

Treninzi su namenjeni svima koji žele da rade na poboljšanju svog zdravlja i izgleda, i naravno svima koji vole muziku i žele da se zabave na treningu. Društvene mreže su donele promene u svim segmentima našeg života, pa tako i u oblasti fitnesa. Svi žele da prate svetske trendove i treniraju nešto novo, pa je tako i kod nas jako veliki odziv za sve novosti i inovacije iz sveta fitnesa. Na mojim treninzima ima i muškaraca i žena, ali i starijih i mlađih.

fotografija reditelja cover Filip Kovačević: Film bez kompromisa MARSDEN cover Džejms Marsden: Zbog tehnologije se menjamo i kao vrsta Crowne Plaza DSCF8655 EDIT cover Komnen Bakić (šef restorana Prime): Šef koji osluškuje goste Nakita FB stranica Nakita (Ručno pravljeni nakit): Izbegavajte sniženja i pijte dosta tečnosti! · ·