18300033_367291407000163_1052894142939529216_n_cover
PULS GRADA · gastro

Trendovi u hrani na Instagramu su obično nedostižni za većinu ljudi. Ili se radi o sastojcima koji nisu dostupni u mestima u kojima živimo ili su u pitanju skupi obroci u luksuznim restoranima koje zaobilazimo u širokom luku. Sada, konačno, i mi iz raje imamo priliku da se nakačimo na novi Instagram trend, budući da novi hit obrok na ovoj socijalnoj mreži može da napravi svako.

Da bi spremili vazdušasta jaja na oko potrebno je prvo da odvojimo žumance od belanca, koje ćemo umutiti dok ne dobiju gušću formu. Nakon toga od umućenog belanca možemo napraviti malu gomilicu sa udubljenjem u koje ćemo ubaciti žumance. Možete dodati i začine, sir i slaninu po ukusu, samo vodite računa da ne bude nešto kao što je paradajz ili spanać, budući da bi višak tečnosti upropastio vazdušastost. Jaja pecite u plehu ili nekoj drugoj odgovarajućoj posudi na 200 stepeni, ne duže od 10 minuta.

Kao što i sami vidite, radi se o veoma lakom receptu. Ovako spremljena jaja, osim što su veoma ukusan, takođe i izgledaju odlično, pa ih možete napraviti ako želite da impresionirate društvo ili vašeg partnera. Ne zaboravite da proverite kako izgledaju vazdušasta jaja na trpezama drugih korisnika Instagrama, pregledom #cloudeggs taga.

Paštrovski specijaliteti Specijaliteti iz paštrovskog kraja Vrteska-mailer (1) Vrteška II: Počinje internacionalni festival kraft piva l_15083_clear-coffee_cover Prva bezbojna kafa na svetu covernovitrendovikafa Novi trendovi za okorele ljubitelje kafe · · ·