3D štampane vaze
PULS GRADA · dizajn

Libero Rutilo je dizajner iz Milana koji je pronašao način kako da produži vek trajanja starim flašama. Zahvaljujući ukrštanju dve različite stvari od kojih je jedna nova a druga stara, Rutilo je odlučio da sačuva sve vredno i lepo što su stare vaze imale…

Reč je o postupku reciklaže koji koristi stare predmete kako bi uz pomoć grafičke tehnologije napravio čitavu seriju predivnih vaza koje ponosno promovišu njegov dizajnerski studio – DesignLibero.

Minimalističke vaze iz ovog studija sastoje se od spoljašnjih zidova napravljenih uz pomoć 3D štampača koji predstavljaju svojevrsni okvir vaze, a u unutrašnjosti se nalazi sasvim obična boca od stakla, koja je na ovaj način sačuvana od bacanja.

Kolekcija 3D vaza se sastoji od četiri različita modela, tu je iSinuous vaza ukrašena talasastim oblicima i formacijama, koji savršeno imitiraju tečnost; Vaza iKnitted već po imenu jasno pokazuje kako to izgleda kada se pletenje koristi kao motiv u štampi, tu je i lepa imitacija čipke kao forme u tipu iLace vaze, a tu je i ona koja je svojim dizajnom pre svega namenjena ekološki osvešćenima – iSpider.

Maštoviti dizajner iz Milana ima ideju koja je lepa i praktičnaOtvori galeriju
Reklame za slatkiše Stare i neobične reklame za slatkiše Oqloq sat Minimalistički zidni sat Reči kao znaci Reč kao slika Spremamo se za cveće i sunce dok napolju pada kiša Maske za mobilne telefone koje slave proleće · · · ·