fotka
PULS GRADA · zdravlje

Veoma smo dobro upoznati sa prednostima vežbanja, a prema novoj studiji, oni koji ne vežbaju imaju 75 odsto veće šanse da razviju depresiju od onih koji vežbaju. I tako je nauka potvrdila ono što smo oduvek znali, postoji veza između vežbanja i depresije.

Istraživači su utvrdili da vežbanje ne samo što pomaže da se ublaže simptomi depresije već može da štiti i od razvoja same depresije. Analizirani su podaci uzeti od 1.400.000 mušakraca i žena, i istraživanje je trajalo godinu dana. Prvo su urađeni testovi pre početka redovnog vežbanja od godinu dana. Nakon analiza dobijenih podataka, istraživači su utvrdili da postoji čvrsta veza između fizičkog vežbanja i depresije.

Svi rezulatati su objavljeni u časopisu Preventive Medicine journal i otkriveno je da oni koji su bili najmanje aktivni imali su od 25 do 75 odsto veću šansu da razviju depresiju. Čak i neko umereno vežbanje može da smanji mogućnost razvitka depresije. Zato, znate šta vam je činiti- pravac najbliži fitnes centar ili park!

pagecover 10 namirnica koje će vam pomoći da smršate Miss Violence Seksualno obrazovanje za odrasle san Nekoliko trikova za bolji san Ruska detoksikacija (foto: Pixabay) Vreme je za detoksikaciju na ruski način · ·