pagecover
U VAZDUHU · životinje

Svake godine ptice, sisari, ribe, gmizavci i ostale životinje širom sveta privremeno napuštaju svoja staništa i sele se u druge krajeve, najčešće zbog promene godišnjih doba, ali i mnogih drugih razloga.

Naučnici još uvek nemaju odgovor na pitanje kako neke životinje uspevaju da izaberu pravi put tokom migracije. Veruje se da koriste reke kao putokaze, ali postoji hipoteza i da položaj Sunca i drugih zvezda igra ulogu u pravilnom odlučivanju.

Ova debata je svakako zanimljiva, ali ćemo se ovog puta koncentrisati isključivo na vizuelnu veličanstvenost migracija životinja. U našoj galeriji možete videti kako izgleda kada meduze, flamingosi, pingvini i druge životinje u velikim grupama napuštaju svoja staništa i odlaze na put ka teritorijama u kojima su uslovi za njihovo preživljavanje znatno povoljniji.

Migracija leptira u MeksikuOtvori galeriju
5a61b93ad3a9b_xR0713I__700_cover Ptice na prozoru: Nezvani gosti kojima se radujemo extra_large-1515705885-cover-image Muzej koji je zaposlio čovekovog najboljeg prijatelja animals-destroying-christmas-1-5a38d652d0bd9__605 Ljubimci koji su uništili prazničnu dekoraciju kitten-album-covers-1 Mačke su zvezde omota legendarnih albuma · ·