nadia-zubareva-wire-sculptures-2_cover
KULTURA · art

Ruska umetnica Nađa Zubareva stvara neverovatne žičane skulpture u obliku ljudskih figura. Uz pomoć čeličnih niti premazanih polimerom, ona uspeva da napravi skulpture koje imitiraju klasični stil starih majstora, ali su opet dovoljno originalne da bi bile relevantne u današnjem vremenu. Nađa je rođena u Sibiru, ali danas najveći deo svog vremena provodi u Sankt Peterburgu i Finskoj.

Njene skulpture ljudskih figura su povezane sa providnim kutijama od istog materijala u kojima se i nalaze, a često su direktno inspirisane umetničkim delima iz antičkog grčkog i rimskog perioda. Najčešće ih možemo videti izložene u galerijama i muzejima, ali najveći utisak na ljude ostavljaju na otvorenim površinama, kao na primer u slučaju skulpture balerine okružene snegom u šumi ili zagrljene muške i ženske figure na železničkoj stanici.

Fotografije žičanih skulptura Nađe Zubareve su dostupne u našoj galeriji, a za više informacija o ovoj talentovanoj umetnici, posetite njen zvanični veb-sajt.

Autorka: Nađa ZubarevaOtvori galeriju
cover Stakleni stolovi inspirisani meduzama sketchbook-art-elena-limkina-1_cover Svaka stranica je umetničko delo Petar Mošić, "Nestajanje" Otvaranje izložbe slika i crteža Petra Mošića pagecoverljubav Magija zaljubljenosti u ilustracijama ·