porterti
KULTURA · art

Portreti američkog slikara, ilustratora i pisca Blaka Neuberta samo izgledaju normalno. Bukvalno možete i morate koristiti strugalicu ili žilet kad ih gledate. Oprez! Prizori znaju da budu šokantni!

Blake Neubert je slikar, ilustrator i pisac, između ostalog, stvara višeslojne slike na staklu, čime pokazuje složenost društva. Ispod svake naizgled normalne slike se skriva zastrašujući portret. „Bio sam svedok nasilja, ljutnje, i zloupotrebe droga. To sve izražavam kroz svoje crteže „, kaže Blake Neubert.

Kaže da je primer svakog čoveka zapravo Walt Disney. Kao deca, svi gledaju crtaće ali kad odrastu i zagrebu ispod površine, baš kao što Blake predstavlja u svojim radovaima, videće jednu od pravih istina o čoveku. Jer, svako ima više slojeva, smatra umetnik.

Umetnik se ne libi da pokaže istinu o ljudima, da pokaže njihovu mračnu stranu, ono šta je ispod lepe fasade. Postupak kojim to radi odgovara onom što želi da pokaže. Njegove slike moraju da se sastružu da bi se videla suština, isto kao što ispod svakog od nas ima još slojeva.

Više o ovom genijalnom slikaru i psihologu možete pronaći na Youtube kanalu.

Tumblr-i-am-craving-you- Frida Kalo kroz gifove tetovaža Minijaturne kružne tetovaže MUZEJ U SRCU GRADA City letnja preporuka #02: Muzej u srcu grada Kristián Mensa Tinejdžer svakodnevne stvari pretvara u umetnost ·