Kad se ljubav rodi na malom ekranu
KULTURA · film/TV

Kažu da je svet pod svetlima reflektora i kamera svačiji nedosanjani san, ali isto tako, oni kojima se dogodilo, navode da je ljubav koja se desi na platnu toliko snažna da opija sva čula moćnije nego što i možete da pretpostavite. Holivud je blizu Vegasa, pa kada se kamere isključe svadbena zvona nikako da se utišaju.

I dok se pitamo za kojim će filmskim parom sledeća zvona da zazvone, bilo bi zgodno prisetiti se kako su njihove ljubavne drame i jadi izgledali pre i nakon što su snimili film sa svojim velikim ljubavima.

Andrew Garfield i Emma Stone

Pojedine kritike su za film The Amazing Spider Man 2 govorile da je to više romantična komedija nego film o super heroju, hm, pa to zaista i nije tako nemoguće. Romansa rođena na snimanju nastavila se i nakon njega, dakle kada su kamere bile isključene Garfield i Stoneova su nastavili da ulepšavaju jedan drugome dan.

Humphrey Bogart i Lauren Bacall

Ovo je priča koju svi već znaju, kako se stari šmeker upoznao sa Becallovom, na snimanju filma Imati i nemati, adaptacije Hemingvejevog romana. 25 godina stariji od Becallove i u braku, rešio je da sve ostavi iza sebe, a godinu dana kasnije 1945. oženio je mladu Lauren, a magija njihovog dua ostaće još dugo filmski ideal.

Clark Gable i Carole Lombard

U vreme kada su uradili zajednički film No man of her own Lombardova je bila čuvena zvezda i supruga Williama Powella, a onda, iako su se filmske varnice poricale neko vreme, naočiti Clark Gable dobio je svoju šansu. Ljubav je mogla trajati i duže, ali sirota Carole poginula je u avionskoj nesreći 1942.

Tim Robbins i Susan Sarandon

U filmu Bill Durham iz 1988. junakinja koju igra Sarandonova, Annie Savoy, ima strategiju i pravilo po kojem se zabavlja sa sportistima – nikada više od jednog po sezoni. Da je došlo do pomućenja svesti, nije sasvim isključeno, jer baš kao u ulozi koju tumači, Sarandonova počinje romansu sa partnerom iz filma – Timom Robbinsom, iako 12 godina starija od njega, imali su preko dve decenije dug brak i iz njega dvoje dece.

Richard Burton i Elizabeth Taylor

Negde oko četvrtog braka i u ranim tridesetim Elizabeth je upoznala Burtona na snimanju istorijskog klasika Kleopatra, od onda sve holivudske romanse teže da budu značajne poput ove. Šta je legenda, a šta istorija nije lako dokučiti…

Alec Baldwin i Kim Basinger

Film na kojem su radili zajedno zaista nije bio naročito ostvarenje, a o estetici možemo da govorimo samo iz perspektive njihove lične mladosti i lepote. Dakle, viđeni kao tandem pred kojim je blistava karijera venčali su se 1993, ali karijere su bile dobre samo kada ništa nisu snimali zajedno…a potom razvod 2002. godine.

Brad Pitt i Angelina Jolie

I kako da preskočimo gospodina i gospođu novog veka? Vreme snimanja akcione komedije je potrajalo, a potom su se javile i glasine, na posletku lepotan i lepotica svetskog glasa postali su par, bez obzira na posledice. Kao što se sve prašilo u filmu, tako je bilo i te 2005. kada su se novinari upinjali da saznaju kako će se okončati napeti trougao bivša, Mr. Smith i buduća mlada. „The rest is history“, i vi to dobro znate.

Festival holandskog filma Festival holandskog filma Walking on Sunshine U bioskopima: „Walking on Sunshine“ Road trip filmovi 10 najboljih odmetničkih filmova Osuđena na devet meseci U bioskopima: „Osuđena na devet meseci“ · · · · · ·