Murali sa porukom na zidovima širom sveta
KULTURA · art

Slikarstvo je odavno izašlo iz muzeja i galerija na ulice grada. Popularni grafiti su već dugo prisutni u našoj okolini, a poslednjih 15 godina sve je više ambicioznijih radova koji imaju za cilj da budu više od pukog žvrljanja zidova ili pisanja svog imena na kreativan i kompleksan način i da stoje rame uz rame sa umetničkim delima iz prošlosti.

Neki od autora koji ih slikaju imaju za cilj i da ilustruju svoje stavove o društvenim, političkim ili ekološkim pitanjima. Jedan od takvih je i legendarni italijanski ulični umetnik Blu koji još od 1999. godine oslikava zidove napuštenih zgrada, fabrika i ostalih betonskih površina, svojim ogromnim muralima.

Angažovana umetnost kakvu radi sigurno ne odgovara svima, ali je neosporno da je u pitanju talentovan umetnik, čije radove svakako treba pogledati.

Murali sa porukom na zidovima širom svetaOtvori galeriju
EGallery III Otvaranje Treće Postavke „EGallery“ Izložba Inglorius Izložba slika Marije Maše Milanković Dvorištance i Mikser Festival Mikser u Dvorištancetu Ivan Šuletić pozivnica Izložba „CITYSCAPE“ Ivana Šuletića · ·