screen-shot-2018-04-13-at-1-37-50-am-1523598001
PULS GRADA · moda

U svojoj kolekciji za proleće/leto 2019, čuvena kreatorka venčanica Vera Vang donosi nam osveženje u vidu smelih tonova i kontrasnih spojeva. Pripijeni korseti, penaste suknje od tila i obilje ručnog rada glavna su okosnica novih 12 modela.

Vera Vang se već 30 godina uspešno bavi kreiranjem venčanica i još uvek je spremna za nove izazove. Tokom prethodnih sezona, napravila je značajan iskorak ka raskošnim balskim haljinama, nalik onim koje viđamo na modernim kraljevskim venčanjima. Međutim, ove sezone sve je u znaku modernih krojeva i jarkih boja. Zadivljujuće je kako ova vrsna kreatorka, koja zasigurno dizajnira najlepše venčanice današnjice, i dalje traga za inspiracijom i konstantno pomera granice.

Za proleće 2019, Vangova je inspiraciju pronašla u prošloj dekadi, kada je osvojila prestižnu CFDA nagradu za kolekciju inspirisanu flamanskim slikarima (setite se samo Vermerove Devojke sa bisernom minđušom). Novih 12 modela donose neočekivanu paletu boja koja se preliva od neutralnih bež i puderastih, preko nežnih lila, sve do mističnih ljubičastih, bordo i crnih tonova. Poseban pečat ovoj kolekciji daju ručno izrađeni detalji, korseti i penaste krinoline po kojima je Vera prepoznatljiva. U želji da ostane autentična i izbegne komercijalne trendove, odlučila se za tradicionalnu proizvodnju, pa su tako i pomenute suknje od tila nastale upravo na ovaj način. Spoj različitih tekstura, i neobičan kontrast pripijenih korseta i šuštavih krinolina, unosi dinamiku i primesu patine.

Iako pojedini smatraju da se Verin rad zasniva na haotičnom slaganju tila, istina je da ona ima vešte ruke, i da i te kako zna kako izvući najbolje iz ovog delikatnog materijala. Stoga, ništa nije slučajno, već je svaki sloj baš na svom mestu, a svaka nijansa uklopljena do savršenstva.

Neutralna bež nijansa sastavni je deo svakog modela. Boja kože ili rublja suptilno se stapa sa drugim nijansama stvarajući igru tonova. Zbog toga i tamnije nijanse ljubičaste ili crvene dobijaju prozračan podton”, izjavila je Vangova za sajt Harperʼs Bazaar.

Ona poručuje budućim mladama da se odvaže i ponesu venčanicu u nekoj drugoj boji ili nijansi bele. Zbog toga planira da proširi asortiman i ove modele ponudi i u nijansama slonovače, gipsa ili rustično bele.

page-cover Coachella 2018: Šta se sve nosi na popularnom muzičkom festivalu dzins Odeća u kojoj ćete se osećati kao kraljica nike-unrest-se-ba 10 muških naočara za sunce koje će obeležiti ovo leto 21353960-cover 5 grešaka u muškom odevanju · · ·