Burgeri u MecDonald's -u
PULS GRADA · aktuelno

Šetate se gradom i gladni ste, hteli biste nešto brzo da pojedete, ali niste sigurni u kvalitet onog što se nudi. Postoji mesto u kome uvek možete da jedete bez razmišljanja, jer je kvalitet proizvoda koji prodaju, kao i higijena, proizvodnja i skladištenje namirnica na izuzetno visokom nivou. Govorimo o McDonald’s restoranima.

Naime, imali smo prilike početkom godine da obiđemo kuhinju u McDonald’s restoranu Bezistan na Terazijama i uverimo se u kakvim uslovima se čuvaju i pripremaju proizvodi, a prošle nedelje smo boravili u Ensu, malom mestu pored Linca u Austriji u kome se nalazi fabrika OSI Food Solutions koja proizvodi proizvode od goveđeg mesa ne samo za McDonald’s restorane u Srbiji, već i u Austriji, Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

McDonald’s Srbija je na put u Ens poveo nekoliko predstavnika medija, uticajnu blogerku Mahlat i studente sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu kako bi nam pokazali gde se i kako prave proizvodi od goveđeg mesa.

Sam dolazak u Ens, najstarije naseljeno mesto u Austriji, ostavio nas je bez daha. Prelepe fasade, kula na sredini trga na kojem je bio i naš hotel, ušuškane kuće i parkovi… Ali ono što nas je dodatno sve razoružalo je dolazak u fabriku i procedure koje McDonald’s propisuje za sve svoje dobavljače. Od samog ulaska i oblačenja zaštitnih odela, dezinfekcije ruku, ostavljanja svih ličnih stvari do proizvodnog pogona, ostvaren je najviši nivo profesionalnosti. Prošli smo celokupni proces proizvodnje i ostali zapanjeni pred činjenicom da se proizvodi prave od 100 odsto goveđeg mesa, bez ikakvih dodataka. Čak se ne dodaje ni so.

Veliki komadi goveđeg mesa se prvo vizuelno pregledaju, zatim se odstranjuju slučajno zaostali delić kosti ili loj, a zatim se mešaju sveže (60 odsto) i zamrznuto (40 odsto) meso. Baš u ovom odnosu da bi se očuvao ukus. Nakon toga se meso melje i potom oblikuje u burgere koji se zamrzavaju, pakuju u kese, pa kartonske kutije i transportuju dalje do restorana.

Sada kada znamo kako ceo proces izgleda, nemamo dilemu gde ćemo na sledeći brzi obrok s nogu. U McDonald’s naravno!

Cinemafest Cinemafest – Novi filmski standard Srbije i regiona Baneri FB-BGD cover1 City preporuka: Noć istraživača Marina Abramović (foto izvor: google images) Tri abortusa Marine Abramović: Hajde da je mrzimo zbog toga! Banca Intesa Osetite čaroliju Diznilenda uz Banca Intesa Mastercard · ·