Svetlana Volic NON FINITO (2)_cover
KULTURA · art

Video-instalacija „NON FINITO, Pasaž 2: Gde prestaje svet“ druga je u nizu ambijentalnih izložbi u sklopu doktorskog umetničkog projekta Svetlane Volić NON FINITO / Izvođenja prostornih narativa.

Tekst: Ivan Šuletić

Pasaž Gde prestaje svet komponovan je za Galeriju Salona savremene umetnosti u Beogradu, kao virtuelni predeo kroz koji se posmatrač kreće i čiji međuzavisni sadržaji nude mogućnost višeslojnog čitanja, povezivanja, percepcije i projekcije. Osnovu rada čine video-snimci beleženi tokom istraživačkih putovanja u proteklih nekoliko godina (2013-2016). Mesto na kome počivaju prizori ne nalazi se na globusu, u određenoj tački na mapi, niti čak u vidljivom svetu, već upravo na granici gde prestaje svet i gledanje.

Kustos izložbe je Una Popović, kustos Salona MSU.

Svetlana Volić (1974) radi na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u zvanju asistenta, na kome pohađa i doktorske umetničke studije. Realizovala je 11 samostalnih izložbi i učestvovala na preko 60 grupnih izložbi, simpozijuma i festivala u zemlji i inostranstvu. Realizovala je 18 video-instalacija za različite pozorišne predstave. Dobitnik je stipendije fondacije CEC ArtsLink, Njujork, SAD, 2013. Njeni radovi nalaze se u stranim i domaćim kolekcijama.

Sean-Dower-foto_cover Izložba „Razgovor duž auto-puta Bratstvo i jedinstvo“ u Domu omladine HAND MADE FESTIVAL Prvi „Hand Made“ festival u Dorćol Platz-u kolaž Ilustracije o mračnoj strani našeg društva Goedele Peeters - Living in a Virtual World V - 5, mala Izložba „Drvorezi“ Gedele Peters · · ·